Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kvôli láske sa vzdal trónu, teraz sa rozvádza
Zdielať na

Kvôli láske sa vzdal trónu, teraz sa rozvádza

Luxemburský princ Louis (30) a jeho manželka Tessy (31) sa dohodli, že sa po desiatich rokoch rozvedú. V rodine luxemburského veľkovojvodu Henriho I. (64) a jeho manželky Marie Teresy (60) ide o vôbec prvý rozvod v histórii.

"S veľkým zármutkom môžem potvrdiť, že Louis a ja sa po dvanástich rokoch spoločného života rozvádzame. Je veľmi smutné, keď si uvedomím, že odteraz budeme žiť každý zvlášť," povedala princezná Tessy.

Neurodzená vojačka

Ide o prvý rozvod v rodine luxemburského veľkovojvodu. Najstarší syn Guillaume (35) je od roku 2012 ženatý s grófkou Stéphanie de Lannoy (32). Dvojica sa spoznala v roku 2004 a po dvoch rokoch randenia sa zobrali. 

Princ Louis sa kvôli svojej láske Tessy Antony, ktorá bola neurodzenou vojačkou, vzdal nároku na trón. O ten prišli aj všetky jeho súčasné a budúce deti. Zostal mu titul luxemburského princa a kráľovskej výsosti. 

Rodina nosí priezvisko "de Nassau" a žije prevažne vo Veľkej Británii. Manželia majú spolu dvoch synov, Noaha (9) a Gabriela (10). 

Louisov brat, princ Félix (32), si v roku 2013 vzal dcéru nemeckého miliardára Claire Lademacher (31). Majú spolu dvojročnú dcéru Amaliu a mesačného princa Liama. Dvaja mladší potomkovia luxemburského veľkovojvodu, princezná Alexandra (25) a princ Sébastian (24), sú zatiaľ slobodní.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie