Zatiahnuté
25°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Priateľka princa Harryho mala ťažký život
Zdielať na

Priateľka princa Harryho mala ťažký život

Meghan Markle (35), priateľka britského princa Harryho, sa posťažovala, že sa od malička musela stretávať s rasizmom. Ľudia pred ňou rozprávali vtipy o černochoch bez toho, aby si uvedomili, že je miešanka. Herečkin otec je beloch a matka Afroameričanka.

Úražky a nelichotivé pripomienky nie sú žiadnou novinkou. Herečka sa s nimi stretávala už od útleho detstva.

Starí rodičia z matkinej strany Meghan často rozprávali, ako museli v Kalifornii ísť do reštaurácie iným vchodom než bieli Američania. Jedlo dostali pri zadných dverách a jedli na parkovisku.

Odmalička s rasizmom

"Ten príbeh ma neustále prenasleduje. Ukazuje, aká mladá je naša krajina, ako ďaleko sme sa dostali a koľko toho ešte máme pred sebou," napísala herečka vo svojom príspevku na stránkach The Tig.

Spomínala aj na skúsenosti jej matky s rasizmom. Keď vozila v kočiari malú Meghan, ktorá má svetlejšiu pleť ako matka, ľudia ju považovali za opatrovateľku a nie matku dievčatka. 

"Stále musím myslieť na to množstvo vtipov o Afroameričanoch, ktoré predo mnou ľudia rozprávali bez toho, aby si vôbec uvedomili, že som miešanka," povedala.

Nebola dosť tmavá ani dosť svetlá

Ako malá si prežila aj problémy v škole, kde musela v kolónke zaškrnúť svoje etnikum. Mala na výber Afroameričanku, belošku, hispánku alebo aziatku. To ju vyviedlo z miery. "Učiteľka mi poradila, aby som označila, že som beloška, pretože mám svetlú pleť. Ale nechcela som uraziť mamu, tak som nezašrtkla nič," dodala.

Ako miešanka to mala ťažšie aj vo filmovom priemysle. Nebola dosť tmavá pre černošské úlohy a dosť svetlá pre belošské úlohy. 

Meghan je známa zo seriálu Kravaťáci. S princom Harrym sa stretáva už niekoľko mesiacov. Ten vyzval médiá, aby jeho priateľku neprenasledovali a dali jej pokoj.

Súvisiace články

Najčítanejšie