Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chcete bývať na súkromnom ostrove Leonarda DiCapria? Stačí pár miliónov
Zdielať na

Chcete bývať na súkromnom ostrove Leonarda DiCapria? Stačí pár miliónov

Oscarový Leonardo DiCaprio nie je iba skvelý herec, ale dokáže rovnako dobre investovať zarobené peniaze. Americká hviezda kúpila v roku 2005 opustený ostrov Blackadore Caye, ktorý leží pri stredomerickom štáte Belize, za 1,75 miliónov dolárov. Za naprísnejších ekologických podmienok dokončuje 72 luxuných domov. Cena? Od 5 do 15 miliónov dolárov!

Ak by ste mali záujem (a náhodou aj nejaké milióny nazvyš), vedzte, že podmienkou Leonarda DiCapria je, aby bolo všetko v súlade s prírodou. Samotný výstavba prebieha čo najšetrnejšie k prírodnému prostrediu.

Prísne podmienky

Domy a vily sa už objavili v ponuke na predaj a mali by byť dokončené na konci budúceho roka. Budú postavené s využitím miestnych materiálov, elektrina bude vyrobená pomocou solárnych panelov. Dokonca aj jedlo má byť výlučne miestne. Recyklovateľné fľaše na vodu sú podmienkou.

Na ostrove bude dovedna postavených 36 bungalovov a rovnaký počet víl. Cena sa bude pohybovať od 5 do 15 miliónov dolárov. Polovica ostrova má zostať k dispozícii zvieratám a dokonca sa tam postaví výskumné centrum pre ekológov.

Súvisiace články

Najčítanejšie