Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vojvodkyňa Kate dnes oslavuje 35 rokov. Ako z dievčatka vyrástla princezná?
Zdielať na
Showbiznis

Vojvodkyňa Kate dnes oslavuje 35 rokov. Ako z dievčatka vyrástla princezná?

Kate Middleton, dievča z ľudu, ktoré sa stalo princeznou, oslavuje 35 rokov. Stala sa z nej vojvodkyňa, ktorá je vždy dokonale upravená a usmiata. Povinnosti manželky budúceho kráľa zvláda dokonale. Medzi Britmi je mimoriadne obľúbená a prirovnávajú ju k zosnulej princeznej Diane. Tá mala len o rok viac ako Kate, keď tragicky zahynula.

Vojvodkyňa z Cambridge sa stala módnou ikonou, symbolom dobročinnosti a starostlivosti o chudobných a slabých tohto sveta. 

Vášnivá športovkyňa

Princ William, ktorý je v poradí druhým následníkom britského trónu, uzavrel manželstvo s Kate Middleton 29. apríla 2011 vo Westminsterskom opátstve v Londýne. Titul vojvodu a vojvodkyne z Cambridge udelila novomanželom ako sobášny dar britská kráľovná Alžbeta II.

Catherine Elizabeth Middleton sa narodila 9. januára 1982 v meste Reading v grófstve Berkshire ako najstaršia z troch detí Carole Elizabeth a Michaela Francisa Middletonovcov. Má dvoch súrodencov, sestru Philippu Charlotte, zvanú Pippa, a brata Jamesa Williama.

Keď mala Catherine dva roky, rodina sa kvôli otcovej práci leteckého dispečera presťahovala do jordánskeho mesta Ammán. Po dva a pol roku sa vrátili do rodnej krajiny, kde si Middletonovci založili objednávkovú spoločnosť Party Pieces, zameranú na predaj doplnkov a dekorácii na oslavy.

Budúca vojvodkyňa študovala chémiu, biológiu a umenie na strednej škole Marlborough College vo Wiltshire, kde sa intenzívne venovala aj športu. Hrala tenis, hokej, nohejbal a školu reprezentovala aj v atletike, najmä v skoku do výšky. 

Svadbu sledoval celý svet

V štúdiu dejín umenia pokračovala na prestížnej Univerzite v St. Andrews v Škótsku. Počas štúdia pracovala v rodinnej firme a na polovičný úväzok bola zamestnaná aj ako asistentka nákupcu odevnej spoločnosti Jigsaw Junior. Za univerzitný tím hrávala hokej, čím naviazala na svoje športové aktivity.

Práve na pôde najstaršej škótskej univerzity sa Kate Middleton zoznámila s princom Williamom. Pár tvoria s krátkou prestávkou od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010 počas romantickej dovolenky v Keni. 

Budúci ženích daroval svojej nastávajúcej 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke Diane, princeznej z Walesu. Pred zrakmi celého sveta zosobášil dvojicu vo Westminsterskom opátstve v Londýne canterburský arcibiskup Rowan William, duchovný vodca anglikánskej cirkvi.

Tretie dieťa na ceste?

Sobášom sa z Catherine stala Jej kráľovská výsosť vojvodkyňa z Cambridge. Prvorodený syn manželského páru George Alexander Louis, oficiálne titulovaný Jeho kráľovská výsosť princ George z Cambridge, prišiel na svet 22. júla 2013.

Jeho sestra, Jej kráľovská výsosť princezná Charlotte Elizabeth Diana z Cambridge, sa narodila 2. mája 2015. Podľa bulvárnych médií pár uvažuje aj o treťom dieťati. Necháme sa prekvapiť, či k princovi a princeznej pribudne ďalší potomok s modrou krvou.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie