Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tamara Heribanová vzdala poctu slovenským tradíciám. Na ples prišla v...
Zdielať na

Tamara Heribanová vzdala poctu slovenským tradíciám. Na ples prišla v...

Prestížneho Plesu v opere, ktorý sa konal v sobotu, sa okrem množstva iných celebrít zúčastnila aj spisovateľka Tamara Heribanová s manželom, uznávaným fotografom Braňom Šimončíkom. Dcéra hlásateľky a slovenskej televíznej stálice Aleny Heribanovej všetkých dostala do kolien nádhernou róbou inšpirovanou krojom.

Spisovateľka Tamara Šimončíková Heribanová poňala tohtoročný Ples v opere skutočne svojsky. Tamara je známa tým, že v sebe prechováva vášeň k slovenským tradíciám. Vlastní niekoľko krojov a jej vzťah k ľudovej tvorbe je silný. 

Spisovateľka sa krojmi zaoberá pätnásť rokov. "Tento pôvodný očovský kroj z medzivojnového obdobia pochádza zo zbierky manželov Kraskových, ktorí mnoho rokov zachraňujú kroje. Už na prvý pohľad som vedela, že ide o unikát. Niečo také som ešte nevidela," uviedla na sociálnej sieti. 

Dojatá

Sedemnásty ročník Plesu v opere, ktorý sa konal tradične v historických priestoroch Slovenského národného divadla, sa niesol v duchu ľudových tradícií. Práve na tie by sme mali byť hrdí a vedieť ich uchovávať pre ďalšie generácie. Tamara Šimončíková Heribanová si to uvedomuje a neskrýva radosť z každého kroja.

https://www.instagram.com/p/BO-E6kKhRDI/?taken-by=tamaraheribanova

Na Plese v opere vystúpila aj Lúčnica, ktorá určite ocenila Tamarin outfit. Je však jasné, že mladá spisovateľka zaujala hádam každého. Veď posúďte sami.

https://www.instagram.com/p/BO-pBkVByow/?taken-by=tamaraheribanova

Súvisiace články

Najčítanejšie