Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pikošky zo seriálu Za sklom: Najdrahšia scéna sa nakrúcala na Záhorí
Zdielať na

Pikošky zo seriálu Za sklom: Najdrahšia scéna sa nakrúcala na Záhorí

BRATISLAVA / Diváci televízie JOJ sa môžu tešiť na krimiseriál, aký na Slovensku ešte nebol. Lákavým je nielen tým, že sa dej odohráva v prostredí organizovaného zločinu, mafiánskych popráv a policajných kruhov, no predovšetkým tým, že je inšpirovaný skutočnými udalosťami. Volá sa Za sklom.

Je to po prvýkrát, čo sa idoly žien Ján Koleník a Tomáš Maštalír objavili bok po boku pred televíznymi kamerami. "Vedeli sme sa na seba spoľahnúť, navyše sme športovci, takže sa navzájom hecujeme, ako aj v ringu, všade. Myslím, že je to dobré pre seriál aj pre dej," povedal Ján Koleník. VIAC TU.

Tvorcov inšpirovali skutoční policajti, ktorí boli nerozlučnou dvojicou a neskôr čiastočne rivalmi. Prevažná časť udalostí je inšpirovaná tým, čo sa na Slovensku dialo v divokých a krutých 90. rokoch minulého storočia. Zároveň tu však podľa tvorcov nájdeme aj veľa zo súčasnosti.

Bongy či Čongy?

Napríklad mafián, ktorý sa volá Bongy, má až nápadne podobné priezvisko (Čongy). Vystupuje tu aj postava neonacistu Mazureka. A to už môže niekomu pripomínať súčasnosť úplne. "Scenár vznikal skôr, ako bol pán Mazurek v parlamente, ale náhoda to asi tak nejak chcela," tvrdí režisér seriálu Peter Bebjak. 

​Seriál sa nakrúcal tridsaťosem dní. Využilo sa množstvo exteriérov, ktoré vypovedajú o tom, že je dej vsadený do skutočného slovenského prostredia mafie a polície. Najdrahšou a najťažšou scénou bola podľa tvorcov jednoznačne tá, kde vybuchne karavan. nakrúcalo sa vo vojenskom priestore na Záhorí.  

Zranenia na pľaci

Pôvodne sa mal seriál volať Na druhej strane. Ján Koleník a Tomáš Maštalír zobrali svoje úlohy veľmi vážne. Absolvovali trojmesačný kurz bojového umenia krav maga. Ale nezaobišlo sa to bez zranení na pľaci. "Ján Koleník napravil nos svojmu partnerovi počas tréningu," povedal producent seriálu Rasťo Šesták. 

Po 30 rokoch na Slovensku nakrúcal Jiří Bartoška. Ďalšou zaujímavosťou je účinkovanie Kamily Magálovej. Herečka je totiž známa práve tým, že v seriáloch nehrá.  Presvedčilo ju však to, že seriál má len osem častí a že bude pracovať so samými profesionálmi.

Nenechajte si ujsť nový krimiseriál z dielne televízie JOJ už dnes o 20:35 na televízii JOJ!

Súvisiace články

Najčítanejšie