Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Marián Labuda je už doma. Herca prepustili z nemocnice
Zdielať na

Marián Labuda je už doma. Herca prepustili z nemocnice

Známeho slovenského herca Mariána Labudu, ktorý minulý týždeň skolaboval a skončil v nemocnici, prepustili lekári v pondelok do domáceho liečenia. S odvolaním sa na vyjadrenie hercovej rodiny a nemocnice o tom informoval denník Nový čas.

"Otec je už doma a všetko je v poriadku. Mŕtvica sa nepotvrdila," uviedol hercov syn Marián Labuda mladší.

Herec odpadol cestou od lekára priamo pred svojím domom. Ležať ho našli susedia, ktorí následne privolali záchrannú službu. "Sedemdesiatjedenročný muž bol prevezený po kolapsovom stave do Univerzitnej nemocnice v bratislavskom Starom Meste," potvrdil hovorca operačného strediska záchranárov Boris Chmel.

Rodák z Hontianskych Nemiec, ktorý dlhodobo trpí cukrovkou, podstúpil v nemocnici sériu vyšetrení.

Exceloval v Tisovi

Marián Labuda odštartoval hereckú kariéru v bratislavskom Divadle na Korze. Pôsobil tiež v Divadle Nová scéna a v rokoch 1965 až 1968 v Činohre Slovenského národného divadla, ktorej členom je znovu od roku 1989. V roku 2005 získal divadelnú cenu Dosky za stvárnenie Jozefa Tisa v monodráme Tiso. Za výkon v snímke Záhrada mu zas udelili Českého leva pre najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe.

Medzi jeho ďalšie známe snímky patria Neprebudený, Zmluva s diablom, Pacho, hybský zbojník, Ružové sny, Sladké starosti, Vesničko má středisková, Dobří holubi se vracejí, Konec starých časů, Akumulátor 1, Kráľ Ubu, Orbis Pictus, Fontána pre Zuzanu 3, Krajinka, Obsluhoval som anglického krála, Roming, Jánošík - Pravdivá história, Odcházení či Anjeli.

Marián Labuda skolaboval, pozrite si archívnu reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie