Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Josef Somr, hviezda nových Básnikov: Nakrúcal už len v leže
Zdielať na
Showbiznis

Josef Somr, hviezda nových Básnikov: Nakrúcal už len v leže

Zdroj: archív ahaonline.cz

Prišiel v skvelej forme, ale hovoril veľmi morbídne. Ak dôjde k nakrúcaniu siedmeho dielu Básnikov, už sa zídeme v krematóriu, žartoval Josef Somr (81) na premiére filmu Ako básnici čakajú na zázrak.

V zatiaľ poslednom, šiestom pokračovaní osudov Štěpána Šafránka a jeho kamaráta Kendyho je už staručký profesor Ječmen v domove pre seniorov.

Osamelý a úplne pripútaný na lôžko. "To bola naša dohoda s režisérom Dušanom Kleinom. Že úlohu vezmem, ale budem nakrúcať iba v leže," zveril denníku Aha! Somr.

Zatiaľ posledný scenár MUDr. Ladislava Pecháčka (75) sa mi veľmi páčil a po dlhom potlesku po filmovej premiére šiesteho pokračovania herec pripustil, že by mohla vzniknúť aj sedmička.

"Keby k pokračovaniu došlo, pozývam vás všetkých do krematória. Môžete prísť kedykoľvek, pretože ja tam budem stále," vtipkoval evidentne dobre naladený Somr, ktorý na premiéru priviedol svoju druhú manželku Jaroslavu, sestru jeho zosnulej ženy Zuzany Šavrdovej († 65).

Zradilo ho zdravie

Keď sa vlani komédia nakrúcala, boli kvôli Josefovi Somrovi stále k dispozícii dvaja lekári, synovia režiséra Dušana Kleina (76).

Herec sa totiž musel pred niekoľkými rokmi podrobiť operácii pankreasu a mal problémy s očami, spôsobené hlavne prašným divadelným prostredím. Tento rok vo februári ho odviezla sanitka s podozrením na infarkt, ktorý sa našťastie nepotvrdil.

Sedmička bude?!

Myšlienka na ešte jeden diel úspešnej série nie je tak nereálna, ako by sa mohlo zdať. Scenárista Pecháček totiž po 50 rokoch opustil lekársku profesiu a má viac času. "Píšem stále," zveril sa. Má svojich hrdinov rád, aj keď mu trochu zostarli. Prví Básnici uvideli svetlo sveta v roku 1982.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie