Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kuchár, ktorý poslal domov Habovcov: Súťažiaci jedlo neochutnávajú
Zdielať na

Kuchár, ktorý poslal domov Habovcov: Súťažiaci jedlo neochutnávajú

Moja mama varí lepšie ako tvoja je kulinárska šou, ktorá je nielen o varení ale aj o súťažení. Ktorý recept je chutnejší, krajšie naaranžovaný, ten vyhráva. No porotcovia niekedy nerozhodujú o chutnom jedle.

Marek Ort je kat Habovcov, práve on poslal domov najznámejšiu kuchársku dvojicu Vila a Dávida Habovcov. "To posledné varenie sa im nepodarilo, ale myslím si, že urobili veľký kus práce. Ukázali zaujímavé recepty a dobre varili," tvrdí kuchár.

Neochutnávajú

Divákom sa určite zbiehajú slinky, keď sledujú, ako kuchári ochutnávajú jedlo, ktoré súťažiaci navaria. "Veľký problém súťažiacich je, že málo ochutnávajú jedlo počas varenia. Je to stres, takže aj tie zaujímavé recepty sú málo dochutené," hovorí Ort.

Trikrát dokonca porotca vyhodil oboch súťažiacich. "Tie jedlá boli nezaujímavé, chuťovo nie dobré, takže som ich nepustil do ďalšieho kola," opisuje kuchár.

Moderná kuchyňa

Marek je kuchár, ktorý presadzuje modernú kuchyňu. Čiže kúsok mäsa, okolo ktorého je vyliata omáčka. "Väčšinou je to tak, že to jedlo je súčasť degustácie, kde je 6,7 chodov," vysvetľuje Ort.

Marek pochádza z Prahy a na Slovensku žije dlhé roky. Pracoval v tých najlepších kuchyniach renomovaných hotelov a reštauráciách v Česku i na Slovensku. V súčasnosti má na starosti kuchyňu v reštaurácii Altitude na bratislavskom Kamzíku.

Pozrite si rozhovor moderátora Ivana Jandu s kuchárom:

Súvisiace články

Najčítanejšie