Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
15 minút? Sú recepty, keď sa to naozaj dá, tvrdí Gabo Kocák
Zdielať na
Showbiznis

15 minút? Sú recepty, keď sa to naozaj dá, tvrdí Gabo Kocák

Isto si pamätáte na kuchára, ktorý na televíznych obrazovkách predvádzal, ako sa za 15 minút dá vyčarovať chutné jedlo. Pätnásťminútový kuchár sa vracia na obrazovky televízie JOJ.

Gabo Kocák varí divákom televízie JOJ recepty, ktorých príprava netrvá dlhšie, ako 15 minút. Sám tvrdí, že laikom môžu trvať o trochu dlhšie. "Aj ja viem variť dlhšie, hodinu, tri a aj celý deň," hovorí kuchár. Relácia bude o nových jednoduchých  receptoch, ktoré sa dajú uvariť ešte rýchlejšie.

"Žijeme v uponáhľanej dobe a nie každý má čas na to, aby v kuchyni trávil tri hodiny," myslí si kuchár. Okrem toho sa bude variť zo zdravých surovín, zo zeleniny, ovocia a každý si nájde to svoje.

Inšpiráciou je Škandinávia

Recepty zháňa najmä v Škandinávii, kam cestuje trikrát do roka. "Severské krajiny ma inšpirujú, ale množstvo receptov si vymýšľam sám," prezrádza. Vo švédskej reštaurácii mu priniesli džbán, v ktorom bol mach namočený v hovädzom vývare a v ňom plávali dubové listy.

"Chutilo to ako les," usmieva sa kuchár. Zelenina je podľa kuchára budúcnosť. "Dokážeme ju spracovať v rôznych formách, v rôznych textúrach a je to výzva," myslí si Kocák. Počas nakrúcania režisér do varenia veľmi nezasahuje, a preto sa relácia nenaťahuje a Gabo naozaj varí 15 minút.

Gabo Kocák bude variť každú nedeľu predpoludním o 11:25 na JOJke.

Pozrite si rozhovor Jána Mečiara s 15-minútovým kuchárom:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie