Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Krakonoš Peterka z nemocnice: Strašný život, už chcem preč
Zdielať na
Showbiznis

Krakonoš Peterka z nemocnice: Strašný život, už chcem preč

Zdroj: ahaonline.cz

Dočasné víťazstvo. To v tejto chvíli oslavuje František Peterka (93). Predstaviteľ Krakonoša si vypočul od onkológov po dlhých štyroch mesiacoch najlepšie správu, akú mohol dostať. Ožarovanie podozrivého nálezu na jazyku bolo úspešné. Z nemocnice herca ale pustiť stále nechcú.

"Už je to v poriadku," zveril sa denníku Aha! herec, ktorý v septembri nastúpil do libereckej nemocnice s podozrivým útvarom na jazyku. Boj so zákernou rakovinou bol ale dlhší, než predpokladal.

"Hovoria, že tu budem asi mesiac," prezradil v októbri. To ale netušil, že hospitalizácia sa mu kvôli ožarovanie oveľa predĺži.

"Som stále v nemocnici, čo sa dá robiť, ležím a snažím sa zaspať. To je strašný život. Tak som im povedal, že chcem preč do konca marca alebo prvého apríla, " posťažoval sa herec, ktorý je od autonehody v roku 2001, kvôli ktorej mal zlomené obe nohy a podstúpil 42 operácií, viac v nemocnici ako doma.

"A tak je to teraz pre veľký úspech predĺžené... Ja už si to ani nepamätám, koľkokrát som tam bol," povzdychol si František.

Minulý rok, čo sa týka zdravia, pre neho nebol vôbec šťastný. V marci ho po takmer pol roku prepustili po operácii zlomeného krčku, v lete ho hospitalizovali s infekciou na pľúcach a v septembri mu diagnostikovali podozrivý nález na jazyku.

Nebezpečný pád

Hoci sa Krakonošov návrat domov už blíži, chýbalo málo a opäť si ho mohol minulý týždeň predĺžiť!

"Robil som dlhé interview a tak ma to vyčerpalo, že som nemohol z vozíka vliezť do postele. A to sedenie spôsobilo, že sa mi zatočila hlava a udrel som hlavou o stôl, až som tam mal aj krv. Ale druhý deň ma už nič našťastie nebolelo, " zveril sa denníku Aha! Peterka.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie