Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Keď varia Habovci. Z Vila robí zviera odkrytie zvona
Zdielať na

Keď varia Habovci. Z Vila robí zviera odkrytie zvona

Moja mama varí lepšie ako tvoja má za sebou okrúhlu stovku. A má už aj svoje veľké hviezdy. Podľa jednej z nich by sa súťaž pokojne mohla premenovať na Moja mama varí síce lepšie, ale najlepšie aj tak varí Vilo Habo. So synom Dávidom porážali jedného súpera za druhým a teraz sa vrátil na víťaznú vlnu s bratom Petrom.

Legendy, ktoré sa stali tvárami relácie Moja mama varí lepšie, ako Tvoja Vilo a Peter Habovci sú dvojičky a k tomu aj nepremožiteľná dvojica. Ako sami hovoria, čaro ich úspechu je vo varení. "Už keď sme v štúdiu a Peter odokryje zvon, je to nervozita, vrie to vo mne," opisue Vilo.

Peter je narozdiel od Dávida pokojnejší. "Ja už len čakám, kedy začne po mne kričať, vtedy sa vyburcujem aj ja," tvrdí Peter. Vilo je mimo kuchyne ale pokojný človek, zvieraťom sa stáva po odhalení zvona.

Varím, čo káže

"S napätím čakám, čo sa pod ním nachádza," vysvetľuje Vilo. O receptoch sa nerozprávajú, všetko sa kuchár dozvie až počas príprav jedla. "Je to presne tak, že varím to, čo mi káže brat," hovorí Peter. Recepty zostavuje Vilo, obmieňa ich, aby neboli rovnaké. Je mu to blízke, pretože je pekár.

Peter je železomiesič a žije sám. Čo si navarí, aj sám zje. "Moja kuchyňa je jednoduchá, nie je komplikovaná," priznáva Peter. Dávid sleduje svojho strýka a otca za kamerami. "Je mu ľúto, že tam nie je. Prikladá ale aj on ruku k dielu, pretože sa snaží Petrovi radiť," hovorí Vilo.

Vianoce u Habovcov

Habovci si televíznu kuchyňu sprivatizovali. Musia poznať každý kút, každé náradie. "To veľmi nie, pred každou reláciou menia usporiadanie ingrediencií a pomôcok," opisuje Vilo.

Blíži sa čas Vianoc. Na stole majú Habovci  jedlá, ktoré si doniesli z domu. "Ja robím šošovicovú polievku so zemiakmi s restovanou cibuľkou a do toho smotanu. A ako hlavné jedlo varíme rybu - tresku. Dávid si chce urobiť tento rok sám lososa, takže uvidíme," tvrdí Vilo. Fanúšikovskú základňu majú naozaj obrovskú, fanúšikovia im píšu z Angllicka, Kanady či Belgicka.

Pozrite si rozhovor s Habovcami vo videu:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie