Jasno
19°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
(Ne)existujúca Satinského ulica? Trápne, odkazuje Turzonovová
Zdielať na

(Ne)existujúca Satinského ulica? Trápne, odkazuje Turzonovová

BRATISLAVA / Krst ulice, ktorá má niesť meno po Júliusovi Satinskom, skončil fiaskom. Ľudia zablokovali ulicu kontajnermi a slávnostný akt prekazili. Týmto spôsobom podľa všetkého nechceli vyajdriť odpor hercovi, ale snažili sa riešiť úplne iný problém.

"Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí. Skutočne sme do času za desať minút štyri netušili o odpore tých niekoľkých obyvateľov," uviedol starosta mestskej časti Staré mesto Radoslav Števčík.

Hostia odišli

Keďže hostí privítal koridor smetných košov, niektorí z pozvaných odišli. "Minister po príchode odišiel, pretože akcia bola náhle zrušená," uviedol hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov.

"Je mi ľúto, že sa niektorí ľudia tak zachovali. Pokiaľ viem, tento návrh sa pripravoval niekoľko rokov, počas celého obdobia sa neozval nikto," dodáva starosta Starého mesta.

Krst nakoniec predsa len bol. Ale len za účasti manželky Júliusa Satinského a ich dvoch detí. "My sme veľmi radi, že tí politici nakoniec to odvolali a mohli sme tú ulicu otvárať sami," povedala manželka Júliusa Satinského Viera. Tabuľku s názvom ulice si zobrali nakoniec domov. "Je to trápne a veľavravné," uviedla herečka Božidara Turzonovová.

"Julo Satinský si pamiatku rozhodne zaslúži. Ale myslím, že nepotrebuje k tomu žiadnu ulicu. Tá pamiatka žije. Ale rozhodne si myslím, že by sa nerozplakal od žiaľu," tvrdí Satinského kamarát a herec Milan Lasica.

Deň po krste sa na ulici nenachádza ani tabuľka s názvom "Satinského ulica" ani smetné koše. Časť ulice je uzavretá a časť pripravená na premávku. Nejasné je vlastne aj to, komu cesta patrí. Kým to nebude jasné, tak sa tu tak skoro neobjaví.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie