Zatiahnuté
19°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Bill Cosby prišiel o dva čestné doktoráty! Pre sexuálne škandály...
Zdielať na

Bill Cosby prišiel o dva čestné doktoráty! Pre sexuálne škandály...

Predstavitelia Fordham University v New Yorku a Marquette University v Milwaukee odobrali americkému hercovi Billovi Cosbymu čestné doktoráty. Spravili tak po tom, ako viac než 40 žien v uplynulých mesiacoch obvinilo 78-ročného predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) zo sexuálneho obťažovania.

Prezident Fordham University Joseph McShane vo štvrtok navrhol odňatie Cosbyho doktorátu, čo členovia správnej rady univerzity následne jednohlasne schválili. Ide o vôbec prvý prípad v histórii tejto univerzity, keď pristúpili k takémuto kroku. V rovnaký deň odňali Cosbymu čestný doktorát aj predstavitelia Marquette University.

Cosby i jeho právnici tvrdenia všetkých údajných obetí vytrvalo odmietajú. Aj napriek tomu ale bude musieť herec 9. októbra vypovedať pod prísahou v súvislosti s obvinením zo sexuálneho obťažovania istej Judy Huth. Tá komika zažalovala vlani v decembri. Incident sa mal podľa nej stať v roku 1974 v kalifornskej rezidencii zakladateľa magazínu Playboy Hugha Hefnera, známej ako Playboy Mansion. Huth mala v tom čase 15 rokov.

Premlčacia lehota

Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však naňho aj tak podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred zhruba troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Žiada preto proces s porotou a bližšie nešpecifikované odškodné. Cosby požiadal o zamietnutie žaloby, no súd mu nevyhovel.

Rodáka z Philadelphie zažalovali aj ďalšie štyri ženy. Tie podľa vlastných slov utrpeli urážku na cti. Cosby ich totiž prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. Komik požiadal aj o zamietnutie týchto žalôb.

Zadovážené sedatíva

Nedávno sa pritom na verejnosť dostali informácie, že sa herec v roku 2005 priznal k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými si chcel užiť sex.

Komikov právnik Patrick O'Connor následne uviedol, že sedatíva, ktoré Cosby podal ženám, ľudia v 70. rokoch minulého storočia bežne používali na zvýšenie sexuálneho apetítu.

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy, v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company, v Cosbyho prípadoch, sitkome Cosby či v snímke Otec je duch.

Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings, At Last Bill Cosby Really Sings či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency.

Bil Cosby mal nadrogovať a znásilniť i novinárku, pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie