Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Tatry lákajú filmárov, Američania tu natáčajú film o Marcovi Polovi
Zdielať na

Tatry lákajú filmárov, Američania tu natáčajú film o Marcovi Polovi

Z Vysokých Tatier sa na pár dní stalo Mongolsko. Američania tam nakrúcajú druhú sériu seriálu o talianskom cestovateľovi Marcovi Polovi a tvária sa, že sú v Ázii. Výroba sa presunula do piateho stupňa ochrany. Povolenie si vybavovali niekoľko mesiacov.

Do Vysokých Tatier sa opäť nasťahovali filmári. Kamery svetlá a ďalšie príslušenstvo si Američania rozložili vo Velickej doline, ale vo filme sa toto nádherné tatranské prostredie zmení na Mongolsko, tu to vraj najviac pripomína sibírsku tajgu. 

"Pôvodne sme mali nakrúcať v Číne a v Ázii, ale keďže sa na veľa veciach pracuje hlavne v Budapešti, tak sme si vybrali Vysoké Tatry, a tu je to nádherné," tvrdí producent Richard Sharkey.

S vodcom na Gerlach

Nakrúcať v piatom stupni ochrany, to je niekoľko mesiacov vybavovania. Postavilo sa tu napríklad mólo, mohli aj umelo vybudovať kúsok zeme.

Američania chceli počas nakrúcania uzavrieť dokonca aj turistické chodníky, na toto  povolenie nedostali. Tatranci vedia, že Marco Polo tu nikdy nebol, ale predstavy, čo by tu asi tak robil, keby sem zablúdil, sú celkom zaujímavé.

"Tu by oddychoval pri svojich cestách pravdepodobne," myslia si turisti. "Samozrejme by šiel s horským vodcom na Gerlach," hovorí zase horský vodca Oleg Štulajter.

"Štáb je veľmi rozsiahli, radovo je to 150 až tristo ľudí," hovorí Monika Bolcárová hovorí PR manažérka Sliezskeho domu.

Na štáb sa bola pozrieť redaktorka Mária Pavlíková:

Súvisiace články

Najčítanejšie