Jasno
23°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Praha sa vrátila v čase! V jej uliciach nakrúcajú Anthropoid
Zdielať na

Praha sa vrátila v čase! V jej uliciach nakrúcajú Anthropoid

Do stovežatej Prahy zavítali britskí filmári. Neprišli ale obdivovať krásy historického centra, ani ochutnať povestné české pivo, ale v uliciach nakrúcať film s názvom Anthropoid.

Praha sa na pár dní odela do protektorárneho rúcha. V jej uliciach totiž britskí filmári nakrúcajú film o atentáte česko-slovenských odbojárov na zastupujúceho ríšskeho protektora Reinharda Heydricha.

Helmy a samopaly

Pražskými ulicami sa preháňajú Nemci ako za vojny. Na hlavách majú helmy, v rukách samopaly. Jediným rozdielom je súčasná prítomnosť filmárov.

"Režisér študoval túto misiu celých štrnásť rokov. Videl každý dokument, pozrel si každý film, ktorý nakrútili," prezradil producent Peter Shilaimon.

Snahou Seana Ellisa je nakrútiť film presne tak, ako sa udalosti stali. "Nechcel som z Gabčíka a Kubiša vyrobiť neuveriteľných hrdinov. Práve naopak. Chcem ich vykresliť ako obyčajných chlapov," ozrejmuje režisér Sean Ellis.

Kostol svätého Cyrila a Metoda

Filmári budú nakrúcať aj v priestoroch kostola svätého Cyrila a Metoda, kde odbojárov nacisti obkľúčili a kde našli svoju smrť.

"Strieľalo sa tu, hádzali sa granáty. je to tu vidieť," hovorí Jaroslav Suvarský z Kostola svätého Cyrila a Metoda v Prahe.

Slováka Gabčíka a Čecha Kubiša stvárnia hviezdy filmového plátna. Vo filme si zahrajú i viacerí českí herci a herečky.

Praha sa vrátila v čase. V jej uliciach nakrúcajú film o atentáte na Reinharda Heydricha, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie