Jasno
13°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Petr Spálený končí kariéru: Kvôli chrbtici nemôže spievať
Zdielať na
Showbiznis

Petr Spálený končí kariéru: Kvôli chrbtici nemôže spievať

Zdroj: blesk.cz

Skončil s kariérou. Ale nie dobrovoľne, bol k tomu donútený. Petrovi Spálenému (71) krčná chrbtica doslova skrivila tvár tak, že zle hovorí, nieto aby spieval.

“Je to smutné, ale je to tak. Petr sa nechcel vzdať spievania, miluje ho, ale ľudia si začali myslieť, že je opitý. To bol nepríjemný pocit, preto sa rozhodol, že je koniec,“ povedal Blesku Jiří Jirsa, bubeník zo Spáleného skupiny Apollo. “Muselo to byť pre neho ťažké, s tou pokrivenou tvárou to ale vážne nešlo...“

“Bolo to tak zrazu naraz, že sme museli zrušiť snáď tridsať alebo päťdesiat už avizovaných koncertov do konca roku,“ prezradil Jirsa s tým, že spevákovi začala operovaná chrbtica, v ktorej má sedem skrutiek, robiť veľké problémy už pred rokom. Dokonca musel obmedziť počet koncertov a na vystúpenia jazdil v aute zásadne poležiačky.

“Nemôžem bez publika žiť, radšej znášam bolesť...“ tvrdil vtedy Spálený.

Blesk mu vtedy zariadil návštevu popredného českého neurochirurga Jiřího Chroboka v pražskej Nemocnici Na Homolke. Spevák bol potešený a ďakoval. Lenže MUDr. Chrobok nám potom s počudovaním volal, že sa nedostavil.

“Byť o ôsmej ráno v nemocnici je na mňa veľmi skoro. Nehnevajte sa, tá chrbtica sa ráno veľmi ťažko rozhýbava,“ ospravedlňoval Spálený svoju absenciu.

Teraz by asi operáciu len privítal, ale bohužiaľ je už neskoro. “Doktori mu povedali, že je to už neoperovateľné a jediná možnosť je rehabilitovať a brať lieky proti bolesti,“ dodal bubeník Jirsa.

S prvou manželkou, speváčkou Pavlínou Filipovskou (74), má Petr dve dcéry, veterinárku Johanu a novinárku Pavlínu Wolfovú. Jeho druhou manželkou je speváčka Miluša Voborníková (65), s ktorou má dcéru Barboru.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie