Skoro jasno
20°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Discokrach: Pergnerová zhatila Davidovi nakrúcanie Discopríbehu 3
Zdielať na
Showbiznis

Discokrach: Pergnerová zhatila Davidovi nakrúcanie Discopríbehu 3

Zdroj: archív blesk.cz

Hitmaker Michal David (55) už niekoľko rokov fanúšikom sľubuje tretie pokračovanie Diskopríbehu s Rudolfom Hrušínským najmladším (44) a Ladislavom Potměšilom (69). Lenže teraz, keď už mali producenti konečne peniaze pokope, vylámali si zuby na Tereze Pergnerovej (41). Tá je totiž jednou z držiteliek autorských práv.

Vznik Discopríbehu 3 sprevádzajú komplikácie už dlho. Napriek tomu, že Michal David už niekoľko rokov opakovane prehlasuje, že má v rukách scenár aj dohovorené hviezdy z predchádzajúcich dielov, nakrúcanie sa nie a nie rozbehnúť - píše blesk.cz.

“Chlapci sa už veľmi tešia,“ hovoril napríklad v roku 2013 David s tým, že nakrúcanie filmu s päťdesiatmiliónovým rozpočtom sa rozbehne ešte v tom roku v septembri. “Bolo to ťažké, ale keď sa človek snaží, tak sa zadarí. A dokonca som zatiaľ nemusel siahnuť do vlastného vrecka, sú to všetko sponzori,“ tvrdil David.

Lenže vtedy došla režisérovi prvých dvoch dielov Jaroslavovi Soukupovi trpezlivosť, nikto sa mu neozýval a nerokoval s ním. Prehlásil preto, že nedá k pokračovaniu súhlas.

Vtedy ešte Soukupa hitmaker David prehovoril. O rok neskôr potom David prezradil, že hlavným hrdinom filmu bude syn Rudolfa Hrušínského, ktorý otcovi a dedkovi spôsobí množstvo problémov.

Lenže k tomu nepríde. Podľa informácií Blesku sa totiž Michal David nedohodol s Terezou Pergnerovou, dcérou textára a scenáristu Eduarda Pergnera, ktorý spoločne so Soukupom scenár napísal.

“Tereza ako dedička vraj totiž za svoj zdedený podiel autorských práv požadovala viac než milión českých korún. A s tým rozpočet filmu nepočítal. Rovnakú sumu si totiž nárokoval aj Soukup,“ prezradil Blesku zdroj z filmárskej branže, ktorý vznik filmu sledoval.

Podľa mnohých to nie je žiadna škoda, pretože pokračovanie by nemuselo dopadnúť tak dobre a z filmu by sa stala tzv. nadstavovaná kaša. David sa vraj nevzdáva a vytúžený film, ktorý má stáť opäť na jeho pesničkách, chce naďalej realizovať. Ale s inými hercami aj s názvom...

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie