Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Neskutočný kšeft Michala Davida: Prepotená košeľa za 3,5 milióna korún
Zdielať na
Showbiznis

Neskutočný kšeft Michala Davida: Prepotená košeľa za 3,5 milióna korún

Zdroj: ahaonline.cz

Kráľ českej pop-music Michal David nie je žiadny troškár. K svojim 55. narodeninám, ktoré oslávi o pár dní, si usporiadal megašou v najmodernejšej českej O2 aréne, za ktorú musel poriadne zaplatiť. Ale aj tak mu vo vrecku zostalo okolo 3,5 milióna korún.

Lístky na narodeninový koncert, ktoré vyšli v priemere na 750 korún, sa vypredali rýchlo ešte pred koncertom. Do hľadiska dorazilo 18 tisíc fanúšikov (3000 vstupeniek organizátori rozdali), ktorí tak Davidovi za 3,5 hodinový večierok spoločne zaplatili nejakých 11,25 miliónov korún. Samozrejme mu celá čiastka nešla rovno na účet - píše ahaonline.cz.

Miliónová oslava

Využitie O2 arény vyjde podľa informácií Aha! na 1 milión korún na deň. Na tak veľký koncert je treba si ju prenajmúť minimálne na tri dni, kedy sa prvé dva dni stavia scéna a testujú sa svetlá a zvuk, tretí deň je potom samotná party a v priebehu noci sa všetka technika demontuje.

Čiastka za prenájom najmodernejšej aparatúry, ktorú priviezlo 9 kamiónov a stavalo ju 60 ľudí, taktiež nie je najlacnejšia. “Je to asi milión a pol korún a stojí za to. Aréna je obrovská, je potrebné všetko predimenzovať,“ zveril sa hudobník, ktorý za hviezdneho hosťa, švajčiarskeho muzikanta DJ Boba (47), ktorého si k jubileu nadelil, musel zaplatiť 40 tisíc eur.

Bez manka

Michal David mal aj ďalšie výdavky – musí zaplatiť podiel predajcom vstupeniek, promo, letenky a ubytovanie pre DJ Boba a jeho tím. Keď pripočítame ďalšie náklady spojené s koncertom, ide odhadom o ďalšie 2 milióny korún. Ani to ho však nedostane na mizinu.

Z nezabudnuteľného žúru mu na účet pristane poriadna sumička, podľa odhadov Aha! ide o nejakých 3,5 miliónoa korún. A môže to byť ešte viac, lebo koncert mal generálneho partnera a David tak nemusel platiť všetko zo svojho.

Kto si toto môže dovoliť?

Tých, ktorí by zvládli vypredať obrie priestory O2 arény nie je v českom hudobnom rybníčku veľa. Okrem Michala Davida sa to podarilo spevákovi Karlovi Gottovi (75) alebo skupinám Lucie a Kabát.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie