Polojasno
22°
Bratislava
Najúspešnejší muzikál Ôsmy svetadiel skončil. Ďurovčík plakal na pódiu!
Zdielať na

Najúspešnejší muzikál Ôsmy svetadiel skončil. Ďurovčík plakal na pódiu!

BRATISLAVA / Mimoriadne úspešný muzikál Ôsmy svetadiel mal svoju divácku premiéru pred štyrmi rokmi v Prahe. Odvtedy ho videli státisíce divákov. Tí poslední sa s ním prišli rozlúčiť do Bratislavy. Derniéra bola dojímavá a výnimočná. Plakali nielen herci, ale aj Ján Ďurovčík.

Najúspešnejší Česko-Slovenský muzikál videlo počas štyroch rokov viac ako milión Slovákov. Svoje rozlúčkové turné herci veľkolepo ukončili v Bratislave.

"Na tomto predstavení spolupracovalo strašne veľa ľudí. Nie všetci mohli prísť. Niektorí rodia a niektorí sú v zariadeniach, odkiaľ nemôžu odísť hrať predstavenie. Všetkým aj tak ďakujeme," povedal na pódiu dojatý režisér Ján Ďurovčík.

Všetci boli dojatí

Dojaté publikum, dojatí herci a režisér Ján Ďurovčík, pre ktorého tento muzikál veľa znamená. "Ja nechodím na derniéry. Toto je moja prvá derniéra v živote. Ale ôsmy svetadiel je titul, ktorý nás poznačil všetkých," povedal Ďurovčík.

Herci ani po záverečnej klaňačke stále nechceli uveriť tomu, že Ôsmy svetadiel hrali naposledy. "Je asi aj na javisku vidieť, že sme úžasná partia. Tá energia, ktorá ide z javiska. Naozaj to fungovalo," povedala po predstavení herečka Mirka Partlová.

"Pre mňa je Ôsmy svetadiel veľmi blízky a osobný titul a veľmi veľa pre mňa znamenal a znamená," priznala herečka Nela Pocisková.

Súvisiace články

Najčítanejšie