Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Koniec jednej éry. PANELÁK mal pobaviť a neuraziť
Zdielať na

Koniec jednej éry. PANELÁK mal pobaviť a neuraziť

BRATISLAVA / Osem rokov, tisíc tristo desať dielov, stovky hercov. Dnes večer končí jedna éra - najdlhšie vysielaný seriál na Slovensku PANELÁK. Od začiatku vysielania niekoľkokrát zmenil svoju tvár aj televízne prostredie u nás. S cieľom neuraziť diváka a, pokiaľ možno, pobaviť.

Seriál PANELÁK mal premiéru 18. februára 2008 o 21:15. Neskôr sa jeho vysielací čas vďaka vysokej sledovanosti presunul do prime-timu o 20:30.

Pätnásta, posledná, séria sa začala vysielať od 2. februára 2015. Najdlhšou sériou bola 3. séria, ktorá mala 109 častí.

Kraus: Iní ako ostatní

Denný seriál mapoval vzťahy medzi jednotlivými obyvateľmi i návštevníkmi domu, sleduje ich radosti, starosti, lásky, malé či väčšie vojny. "My sme sa PANELÁK snažili robiť tak, aby bavil diváka nenáročného, ale aby sa ten náročný aspoň neurazil," povedal v rozhovore pre denník Pravda scenárista Andy Kraus.

Od samého začiatku až do konca v seriáli účinkovali Diana Mórová, Marián Miezga, Juraj Slezáček, Mirka Partlová či Božidara Turzonovová. "Boli sme odlišní, ako iné denné seriály a veľakrát sme si udržali tento štatút, aj keď sme vedeli, že to bude na úkor sledovanosti. Nikdy sme neklesli pod pomyselnú čiaru, ktorú sme si určili," dodal Kraus.

Cibulková aj Žampa

V seriáli sa objavili nielen stáli herci, ale aj tí epizódni. Zahrali si v ňom športovci ako Dominika Cibulková, Marek Uram, Sasu Hovi či Adam Žampa. Objavili sa v ňom aj Celeste Buckingham, ruská skupina Tatu či zbor Alexandrovci. Titulnou piesňou bol hit od skupiny Desmod Lavíny.

Pozrite si 1. klapku obľúbeného seriálu Panelák:

Posledná klapka

Posledná klapka seriálu PANELÁK v ateliéri padla 14. apríla 2015., v exteriéri 19. apríla. Posledné nakrúcanie bolo emotívne. Pracovnú atmosféru nahradil potlesk a dojímavé lúčenie.

Naposledy sa na pľaci objavila aj Dača Turzonovová či Janko Koleník. "Ja myslím, že sedem rokov bolo dosť. Treba čakať nové výzvy, hrať niečo iné, aby divák ocenil, že viem aj niečo iné než len Masláka hrať," tvrdí Koleník.

Paradoxne, práve Maslák bude Koleníkovi chýbať najviac. "To bola poloha, ktorú som si vymyslel, cítil som sa tak dobre, ako keby som ho od seba odhadzoval, a bavilo ma to," tvrdí.

Poslednú časť PANELÁKU si fanúšikovia budú môcť vychutnať v dvojnásobnej porcii vo vysielacom čase, ktorý Paneláku patril najdlhšie. V stredu o 20:30. Tvorcovia sľubujú dojímavé finále.

Herečka Dada Duditšová alias Monča bola pri nakrúcaní PANELÁKU od samého začiatku. Spolu s reportérom Dáriusom Haraksinom v Novinách o 17-ej ukázala priestory, kde sa bežný smrteľník nedostal. Pozrite sa:

Súvisiace články

Najčítanejšie