Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Veľký kráľovský deň: Princeznú Charlotte čaká krst
Zdielať na

Veľký kráľovský deň: Princeznú Charlotte čaká krst

Presne mesiac po narodení bude Británia krstiť! A táto milá udalosť nečaká nikoho iného ako princeznú Charlotte. Ceremónia bude súkromná.

Obrad sa uskutoční v kostole svätej Márie Magdalény na kráľovskom pozemku Sandringham v Norfolku.

V rovnakom kostole bola pokrstená aj Charlottina babička, zosnulá Lady Di. Tá sa narodila na panstve Sandringham v roku 1961.

Princezná Charlotte prišla na svet v londýnskej pôrodnici 2. mája tohto roku. Krst vykoná arcibiskup z Canterbury Justin Welby.

profimedia

William a Kate krátko po narodení princeznej odišli na svoje panstvo v Sandringhame, kde budú najbližšie roky aj žiť.

Spojila ich univerzita

William, ktorý je starším synom zosnulej princeznej Diany a princa Charlesa, sa s Catherine zoznámil v roku 2001 na univerzite v Škótsku. Pár tvoria s krátkou prestávkou od roku 2003. Zásnuby sa konali v októbri 2010, princ svojej nastávajúcej daroval 18-karátový zafírový prsteň, ktorý patril jeho matke.

SITA

Svadba roka, ako ju označili médiá, sa konala 29. apríla 2011. Ženích navliekol neveste na prst obrúčku z waleského zlata, ktoré svojmu vnukovi darovala kráľovná Alžbeta II..

Dve ratolesti

Dvojicu sobášila vtedajšia hlava anglikánskej cirkvi Rowan Williams. Ich prvorodený syn George Alexander Louis prišiel na svet 22. júla 2013.

O očakávaní druhého potomka informovali zástupcovia Kensingtonského paláca 8. septembra. Catherine rovnako ako počas prvého tehotenstva trpela nadmerným dávením (hyperemesis gravidarum).

Svet uvidel prvýkrát princeznú Charlotte, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie