Jasno
18°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Británia čaká na meno princeznej, bábätko navštívili prastarí rodičia
Zdielať na

Británia čaká na meno princeznej, bábätko navštívili prastarí rodičia

LONDÝN / Británia čaká na oznámenie mena novorodenej dcéry princa Williama a jeho manželky vojvodkyne Kate. Podľa bookmakerov je najviac favorizovaným menom pre princeznú Charlotte a potom Alice.

Na vnučku sa boli pozrieť dedko princ Charles s Camillou a prarodičia z Katinej strany, Michael a Carole Middletonovi.

Kate porodila v sobotu dopoludnia necelé tri hodiny po príjazde do nemocnice a už večer odišla s dievčatkom, manželom a synom Georgom do Kensingtonského paláca, kde rodina v Londýne žije. Miestne médiá očakávajú skoré oznámenie mena princeznej.

Čakali mesiac

U Georgea to bolo za dva dni po narodení. Agentúra AFP ale pripomenula, že na oznámenie mena Williama musela verejnosť čakať celý týždeň a v prípade jeho otca Charlesa dokonca mesiac.

Následník britského trónu s Camillou, strávil podľa médií v spoločnosti svojho druhého vnúčaťa celú hodinu. Pozrieť sa na nový prírastok do rodiny prišli aj rodičia vojvodkyne Kate a tiež jej sestra Pippa.

Narodenie dcéry Williama a Kate vyvolalo u veľa Britov nadšenie, zaplnilo stránky väčšiny denníkov a niektoré londýnske pamätihodnosti ako Tower Bridge sa pomocou nového osvetlenia sfarbili do ružovej farby.

Pozrite si reportáž redaktorky Martiny Uličnej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie