Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zverejnili 100 najmocnejších žien sveta: Miesto herečiek, bodujú speváčky!
Zdielať na

Zverejnili 100 najmocnejších žien sveta: Miesto herečiek, bodujú speváčky!

Magazín Forbes zverejnil každoročný prestížny rebríček najmocnejších žien sveta. Medzi sto mien sa dostali političky i ženy zo showbiznisu. Medzi celebritnými menami bodovali najmä speváčky a moderátorky.

Americká speváčka Beyoncé obsadila 21. miesto známeho rebríčka, čím si oproti vlaňajšku pohoršila o štyri priečky. Napriek tomu sa spomedzi speváčok umiestnila najlepšie.

Jej kolegyni Taylor Swift pripadla 64. priečka, Kolumbijčanke Shakire zas 81. miesto.  Kontroverzná Lady Gaga prekvapivo zo zoznamu vypadla, čim sa nepriamo potvrdilo, že jej sláva je na zostupe. 

Okrem Lady Gaga vypadlo z prestížneho zoznamu i meno brazílskej topmodelky Gisele Bündchen, ktorá tento rok ohlásila koniec kariéry na mólach.

Gisele Bundchen

Lui

Šoubiznis zastupuje i moderátorka Oprah Winfrey, ktorá skončila na dvanástom mieste či jej konkurentka moderátorka Ellen DeGeneres, ktorej patrí 50. priečka.

V rebríčku sa tento rok objavilo 19 nových mien, medzi nimi je aj spomínaná dvadsaťpäťročná speváčka Taylor Swift, ktorej sa v kariére mimoriadne darí a vyhráva jedno ocenenie za druhým.

Najmocnejšou ženou sveta je podľa magazínu Forbes nemecká kancelárka Angela Merkel, a to už po deviaty raz.

Isifa

Top 10 najmocnejších žien podľa magazínu Forbes:

1. Angela Merkel
2. Hillary Clinton
3. Melinda Gates
4. Janet Yellen
5. Mary Barra
6. Christine Lagarde
7. Dilma Rousseff
8. Sheryl Sandberg
9. Susan Wojcicki
10. Michelle Obama

Magazín Forbes zverejnil zoznam 100 najmocnejších žien, pozrite si video:

Najčítanejšie