Oblačno
16°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Nechcú mu dať pokoj! Deppovi sa austrálska vláda vyhráža väzením!
Zdielať na

Nechcú mu dať pokoj! Deppovi sa austrálska vláda vyhráža väzením!

Zdroj: ISIFA

Idú mu po krku! Austrálska vláda sa vyhráža Johnnymu Deppovi väzením a sankciami! V prípade odsúdenia by si herec mohol posedieť v chládku neuveriteľných desať rokov! A to všetko pre dva malé yorkshirské teriéry...

Austrálska vláda kašle na imidž a nevôľu miliónov fanúšikov i vlastných občanov a ide hercovi Johnnymu Deppovi nemilosrdne po krku! Pritom všetko malo ísť hladko, jedna z najväčších hviezd planéty priletela do Austrálie za búrlivého nadšenia miestnych obyvateľov, kvôli nakrúcaniu filmu Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Johnnymu sa však u protinožcov nedarí. Najskôr si zranil ruku a musel ísť na operáciu, potom sa objavila kauza yorkshirské teriéry. A tá bude mať podľa všetkého ešte nepeknú dohru.

Herec spolu s mladou manželkou Amber Heard priviezol do Austrálie psíkov s menami Pistol a Boo bez povolenia. Miestne zákony sú však veľmi prísne a zvieratá bolo treba nahlásiť, hoci dokopy nevážia ani desať kilogramov.

Za toto porušenie zákona hrozí Deppovi trest odňatia slobody až na desať rokov alebo pokuta vo výške 340-tisíc austrálskych dolárov (v prepočte približne 243-tisíc eur).  Vyhlásila to komisia austrálskeho parlamentu, ktorá sa v pondelok zaoberala hercovým prečinom. Trest odňatia slobody pritom hrozí aj pilotovi lietadla, ktorým Depp so svojimi psami do Austrálie priletel.

Povolenie, ktoré mal Depp získať, má zamedziť vstupu zvierat s besnotou do krajiny. Po príchode zákon tiež nariaďuje minimálne desaťdňový pobyt v karanténe. O prítomnosti psov v krajine sa úrady dozvedeli až po tom, ako ich herec vzal do salóna krásy.

Následne austrálsky minister poľnohospodárstva Barnaby Joyce nariadil Deppovi, aby domácich miláčikov poslal naspäť domov, inak ich utratia. Herec nariadeniu vyhovel a psy poslal do Kalifornie. Zdá sa, že súdu sa herec nevyhne.

Johnny Depp a Pistol

Instagram

Najčítanejšie