Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Kaiser sa vrátil do Národného, odkiaľ zmizol kvôli chľastu
Zdielať na
Showbiznis

Kaiser sa vrátil do Národného, odkiaľ zmizol kvôli chľastu

Zdroj: ahaonline.cz

V 90. rokoch bolo pre Oldřicha Kaisera pražské Národné divadlo na päť rokov hereckým domovom. Lenže potom mu do života vstúpil alkohol vo väčšom než malom množstve a on najslávnejšiu divadelnú scénu neslávne opustil. Teraz sa tam zasa vrátil...

Kaiser (59) sa objavil na premiére opery Červená Marie, ktorá vznikla podľa rozhlasovej relácie o rodinke Tlučhořovcov. Nie však ako herec, ale ako autor predlohy. A bol s ním aj kamarát Jiří Lábus (65). Pre Oldřicha to muselo byť veľké spomínanie.

V rokoch 1993 až 1998 totiž v Zlatej kaplnke účinkoval celkom v dvanástich hrách, ale potom začal strácať dych, ktorý sa snažil chytiť pomocou alkoholu. Márne. Keď po divadelných prázdninách v lete 1998 nedorazil na takzvané oprašovačky hry Othello, jeho angažmán v tichosti zanikol.

Režisér Ivan Rajmont (69), ktorý mal túto hru pod palcom, povedal, že o Oldřicha stáli a boli pre to ochotní veľa urobiť.

“Na Oldu to boli, myslím si, celkom veľké pracovné tlaky, takže si chcel uľaviť a z divadla odišiel dobrovoľne,“ konštatoval režisér.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie