Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Víťazkou Miss Slovensko 2015 sa stala Lujza Straková
Zdielať na

Víťazkou Miss Slovensko 2015 sa stala Lujza Straková

Víťazkou 20. ročníka súťaže krásy Miss Slovensko sa stala súťažiaca s číslom jeden Lujza Straková z Banskej Bystrice. Počas večera jej udelili aj tituly Miss Sympatia a Miss Gosh.

Titul prvej vicemiss patrí Bratislavčanke Barbore Bakošovej, ktorá súťažila s číslom 11 a druhou vicemiss Slovensko 2015 sa stala finalistka s číslom dva Petra Denková z Uhorského.

Miss Slovensko 2015 získala postup na Miss World 2015, honorovanú zmluvu od produkčného domu Forza, automobil a ďalšie ceny. Výťažok z hlasovania o Miss Sympatia poputuje rovnako ako minulý rok na konto Detského kardiocentra na bratislavských Kramároch.

Na tretí pokus

Dvadsaťročná študentka andragogiky Lujza Straková pre agentúru SITA priznala, že účasť v súťaži krásy jej vyšla až na tretí pokus. "Asi mi ten tretí bol súdený,“ uviedla nová Miss Slovensko bezprostredne po slávnostnom finále, na ktorom si prevzala hneď dva najcennejšie tituly - cenu divákov Miss Sympatia i hlavnú cenu, ktorú jej udelila porota.

"Veľmi si to vážim a je to pre mňa nesmierna česť a skvelý zážitok, aj keď si to ešte asi musím trochu nechať uležať v hlave, kým mi dôjde, že sa mi to nesníva,“ povedala dojatá Banskobystričanka.

Po niekoľkomesačných prípravách a veľkom finále je jej ľúto, že sa táto etapa jej života končí, no čakajú ju ďalšie výzvy. "Doma v Banskej Bystrici podnikám a pevne verím, že to s povinnosťami Miss Slovensko budem vedieť skĺbiť,“ uviedla Straková, ktorá si popri štúdiu na vysokej škole stihla splniť aj sen o vlastnom kozmetickom salóne.,

Lujza Straková bola úspešná až na tretí pokus:

SITA

I. vicemiss Slovenska Barbora Bakošová z Bratislavy:

SITA

20. ročník

Väčšina finalistiek prestížnej súťaže krásy, ktorá tento rok vo veľkom štýle oslávila už svoj 20. ročník, sa zhodla na tom, že im finálový večer prešiel tak rýchlo, že si to nestihli ani poriadne uvedomiť.

Druhá vicemiss Petra Denková sa okrem stresu vyrovnávala aj so silnou nádchou. "Ani som si nestihla uvedomiť, že finálový večer už začal, celý čas som smrkala,“ povedala s úsmevom kráska z Uhorského. Zisk tretieho miesta ju veľmi prekvapil. "Nečakala som tretie miesto, najmä kvôli tomu, že som prechladnutá a nebola som úplne vo svojej koži. O to viac sa z tohto titulu teším,“ uviedla Denková.

II. vicemiss Petra Denková:

SITA

Ťažký výber

Dvadsiaty ročník Miss Slovensko bol prvým pre novú riaditeľku súťaže Karolínu Chomistekovú, ktorá na piatkovom finále zažiarila v elegantnej bielej róbe z dielne Michaela Kováčika. Neprehliadnuteľnou časťou jej šiat bol dlhý biely plášť, ktorý zdobili jedinečné detaily - mená všetkých devätnástich víťaziek Miss Slovensko.

Dvadsiata miss sa Karolíne Chomistekovej slávnostne podpísala na originálny plášť bezprostredne po prenose. Dvadsaťtriročný dizajnér Michael Kováčik priznal, že jedinečný plášť s menami missiek bol nápadom Karolíny Chomistekovej. "Po finále budem mať doma krásny suvenír,“ povedala Miss Slovensko 2013 o šatách, ktoré doplnila výrazným strieborným náhrdelníkom.

Riaditeľka súťaže priznala, že výber víťazky tohto ročníka nebol vôbec jednoduchý. S novou Miss je však nadmieru spokojná. "Lujza je krásny človek. Je presne taká, aká by Miss mala byť,“ myslí si Chomisteková, ktorá na 20-ročnej víťazke vyzdvihla najmä jej osobnosť.

Čírová na koni

Z finálového večera bolo pre ňu najemotívnejším zážitkom pôsobivé vystúpenie Márie Čírovej, ktorá na koni odspievala pieseň zo známeho seriálu Divoké kone. Práve v čase jej vystúpenia totiž preberala rozhodnutie poroty a pripravovala sa na vyhlásenie prvej Miss Slovensko počas svojho pôsobenia na poste riaditeľky súťaže. "Bolo to veľké napätie. A po tých troch mesiacoch, ktoré som s dievčatami strávila, mi bolo veľmi ľúto vybrať iba jednu víťazku,“ prezradila Chomisteková.

Mária Čírová zaspievala hit zo seriálu Divoké kone na koni:

SITA

Počas slávnostného finále okrem troch hlavných cien a diváckej Miss Sympatia odovzdali aj niekoľko menších titulov, takzvaných "malých miss“. Miss Press sa stala Adriana Hodossyová z Bratislavy, za Miss Čas.sk vyhlásili Lauru Hajdušíkovú z Komárna, Miss Pierot sa stala Simona Leskovská a za Miss príjemný hlas zvolili poslucháči rádia Jemné Paulínu Pélyovú z Novej Bane.

Moderátor Jan Kraus

Galavečerom v podobe módnej šou diváčky a divákov sprevádzal český herec a moderátor Jan Kraus, ktorý nezostal nič dlžný svojej povesti pohotového a vtipného uvádzača, keď na pódium prišiel na bicykli alebo si priateľsky strieľal zo známych porotcov a bývalých víťaziek súťaže.

Moderátor Michal Sabo zase počas celého večera prinášal zábery a rozhovory zo zákulisia. Okrem iných sa porozprával napríklad s bývalými víťazkami súťaže Ivicou Slávikovou a Veronikou Husárovou, ktoré sú v šiestom mesiaci tehotenstva. Obe prezradili, že sa im narodia synovia. Miss Slovensko 1999 Andrea Verešová sa zase pochválila hlavnou úlohou vo filme Jana Hřebejka, ktorý bude mať premiéru na budúci rok.

Galavečerom MISS Slovensko sprevádzal Jan Kraus:

SITA

Dve poroty

Novinkou 20. ročníka Miss Slovensko bolo i výnimočné zloženie poroty, ktorá mala dve časti. Tú prvú tvorili známe tváre - herec a humorista Milan Lasica, speváci Peter Nagy a Jozef „Pepa“ Vojtek, šéfredaktorka časopisu Eva Katarína Patvarošová, generálny riaditeľ televízie JOJ Marcel Grega, dizajnér Boris Hanečka a Thierry Favre z UEFA.

Predsedníčkou poroty bola riaditeľka súťaže a Miss Slovensko 2013 Karolína Chomisteková. V druhej časti poroty sa stretlo 19 predchádzajúcich víťaziek a finalistiek súťaže ženskej krásy.

Miss Slovensko 2015 bola výnimočná i dvoma novými korunkami, ktoré pre prvú a druhú vicemiss vytvorila šperkárka Linda Hudecová. Po novej korunke pre víťazku súťaže tak budú i ostatné od tohto ročníka putovné a každý rok budú mať nové majiteľky.

Pozrite si priložené video:

Súvisiace články

Najčítanejšie