Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tento výnimočný TALENT takmer zanikol. Pre peniaze!
Zdielať na

Tento výnimočný TALENT takmer zanikol. Pre peniaze!

Len málo chýbalo a o tomto výnimočnom umelcovi sa svet nemusel vôbec dozvedieť. A bola by to veľká škoda! Americký flautista Jonah Littlesunday sa len vďaka pomoci iných dostal na konkurz šou America´s got talent. A všetkých ohúril!

Otca do TALENT-u poslali synovia

Americký flautista sa do súťaže prihlásil na naliehanie svojich synov. Na server YouTube priložil video svojej hry na tradičnú indiánsku flautu a čakal na odpoveď. 

Ak by ho vybrali, cestoval by na konkurz do neďalekého mesta, neskôr sa ale dozvedel, že konkurz zrušili. "Bral som to tak, že mi to nie je súdené," hovorí Jonah. 

Nemal peniaze na cestu

O niekoľko týždňov mu zo šou zavolali, či by sa ešte vedel dostaviť na konkurz. Ten sa ale konal v ďalekom Los Angeles.

Jonah súhlasil, ale s približujúcim dátumom stále nemal dostatok peňazí na cestu. Minulý rok prišiel o prácu, auto jeho manželky bolo rozbité a rodina žila v strachu, že príde o domov. "Dva týždne predtým, ako som mal ísť do Los Angeles sme stále nemali peniaze, nemali sme nič," spomína flautista Jonah Littlesunday. 

Nakoniec sa rozhodol, že na konkurz nepôjde.

Druhá šanca

Jeho blízki to ale nechceli nechali tak, Jonahov talent bol predsa výnimočný. Pomohli mu ľudia z univerzity v Severnej Arizone. Tým sa podarilo vyzbierať dostatok peňazí, a tak mohol Jonah spoločne s otčimom cestovať do LA na konkurz. "Všetko bolo také neskutočné, zbehlo sa to veľmi rýchlo," hovorí Jonah.

Na konkurze patril k najlepším. Svojím výkonom si získal i ostatných účastníkov. "Všetci mi tliekali. Niektorí mi povedali, že ešte nikdy nevideli takúto flautu, vlastne mnohí tvrdia, že ešte nevideli ani pôvodného Američana," smeje sa Jonah.

Teraz čaká na to, či sa mu podarí postúpiť do ďalšieho kola. "Chcem prekvapiť Ameriku. Ukážem nielen seba, ale celú stranu Ameriky, tú pôvodnú stranu," dodáva.

Talent 5 prichádza

Televízia JOJ a česká Prima TV rozbiehajú už piaty ročník televízneho projektu Česko Slovensko má talent, ktorý je československou verziou šou Got Talent.

Tá je pre každého, kto má jedinečný hlas, tanečné pohyby, či iný výnimočný talent.

Chcete byť súčasťou najväčšej talentovej súťaže na svete? Prihláste sa do šou Česko Slovensko má talent! Zaregistrovať sa môžete TU.

Štvrtý ročník Česko Slovensko má talent ovládol Miro Sýkora. Jeho príbeh a talent dojal všetkých, vo finále dokázal napriek ťažkej konkurencii zvíťaziť. Spevák s veľkým príbehom dokázal, že aj v komerčnej televíznej šou má priestor tak náročný žáner akým je opera.

Miro Sýkora rozplakal divákov už v divadle, kde vyrozprával aj svoj neľahký osud. Ako malý prišiel o otca a pri odlúčení prežil veľký šok, po ktorom už neprehovorí bez toho, aby sa nezajakával.

Prihláste sa i vy do šou Česko Slovensko má talent! Pozrite sa, ako na to:

Zdielať na

Najčítanejšie