Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pochovali herca z Národného divadla: A potom ožil...
Zdielať na

Pochovali herca z Národného divadla: A potom ožil...

Zdroj: ahaonline.cz

Pochovaný zaživa. To si na vlastnej koži v rámci úlohy mŕtvoly v seriáli Policie Modrava vyskúšal herec z českého Národného divadla Rostislav Trtík. Režisér Jaroslav Soukup (68) ho v priebehu nakrúcania nechal v zemi mrznúť celé štyri hodiny.

V scenári nemal ani slovo, ale mŕtvola, ktorú našli lesní robotníci v rašelinisku v českom seriáli Policie Modrava mu dala pekne zabrať.

“Stavbári vykopali jamu podľa veľkosti herca, aby sa tam pohodlne vyšiel. Herec bol oblečený v neopréne, cez ktorý mal herecký kostým. Zasypaný tam ležal okolo 4 hodín,“ prezradil režisér Soukup.

A to nebola jediná komplikácia.

“Mali sme veľký problém nájsť lokalitu, ktorá je podmáčaná, rašelinová, ale zároveň bezpečná pre hercov i štáb,“ prezradil Soukup s tým, že produkcii pomohol miestny šéf lesnej samosprávy, ktorý odporučil lokalitu, ktorá vyhovovala nakrúcaniu scény, ale bola horšie dostupná.

“Vždy je problém dostať štáb do takých končín, miesta sú tu rozbahnené a zle zjazdné. Aby sme sa na to miesto vôbec dostali, museli sme si najať firmu, ktorá vysypala cestu na pľac štrkom. Inak by technika zapadla,“ dodal režisér.

Ako storočná múmia

Maskéri sa inšpirovali fotkou múmie zo zahraničia, ktorá ležala v rašeline sto rokov. Samotné nalíčenie trvalo takmer tri hodiny, pretože maskéri na herca nanášali niekoľko vrstiev líčidiel.

Súvisiace články

Najčítanejšie