Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dáda Patrasová zaútočila na ČT: Hovorí o trhaní hláv
Zdielať na

Dáda Patrasová zaútočila na ČT: Hovorí o trhaní hláv

Zdroj: ahaonline.cz

Bije na poplach. Kráľovnú detských sŕdc Dádu Patrasovú (58) desí, že vysielanie pre deti je v súčasnej dobe plné násilia. “Najmenších divákov valcuje druhá garnitúra zahraničnej tvorby, kde si animované figúrky navzájom trhajú hlavy a ubližujú si,“ varuje Dáda.

Už pár rokov nemá šancu zasiahnuť do vysielania pre deti. Aj ako babička malého Felixa III. (3) si ale praje, aby sa situácia rýchlo zlepšila.

“Je potrebné povolať odborníkov na detskú tvorbu, psychológov, pedagógov, ktorí by sa celou situáciou okolo vysielania zapodievali,“ prehlásila Patrasová v publicistickej relácii ČT Konfrontace Petra Fishera.

Okrem násilia na obrazovke ju poburuje tiež nekonečné vysedávanie najmladšej generácie pri monitoroch.

ahaonline.cz

“Musíme predsa pomôcť deťom, aby sa zorientovali v súčasnom svete plnom techniky. Desí ma v súvislosti s počítačmi, mobilmi a tabletami pasivita tých najmenších,“ upozorňuje Dáda.

Sama sa s odborníkmi radí pri svojich výjazdových predstaveniach. “Snažím sa potom svojich malých divákov vťahovať do svojich vystúpení, primäť ich aby tancovali, spievali a boli aktívni,“ vysvetľuje herečka a speváčka. Je rozhodnutá dotiahnuť svoj boj za deti do konca. Verí, že ani Rade ČT ich osud nebude ľahostajný.

Súvisiace články

Najčítanejšie