Oblačno
24°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Geniálna komédia Parta hic: Prečo sa za ňu Krampol a Nárožný hanbia?
Zdielať na

Geniálna komédia Parta hic: Prečo sa za ňu Krampol a Nárožný hanbia?

Zdroj: archív ahaonline.cz

Parta hic. Komédia, ktorá je aj 38 rokov po svojom vzniku pre televízie istotou, že bude mať parádnu sledovanosť. Jiří Krampol, ktorý si v nej strihol jednu z hlavných úloh, sa za toto dielo hanbí.

Ide zrejme o to, že film bol poplatný dobe. Partia baníkov, ktorá pije mlieko, pretože chce byť v práci výkonnejšia? Áno, priznajme sa, že zápletka je dnešnou optikou trocha svojrázna. Ale taká skrátka bola doba.

Sám Krampol priznáva, že za hlbokej totality nebolo jednoduché niektoré roly odmietnuť. Zvlášť tie, ktoré režim bedlivo sledoval.

Pri spomienke na postavu baníka Franty Fouska vraj Krampola zaleje dodnes studený pot. Už keď mu úlohu ponúkali, mal pochybnosti. “To som si hovoril, pre kristapána, čo s tým budem robiť, taká blbosť ako baníci pijú mlieko,“ hovorí v relácii Tajemství Jiřího Krampola v TV Barrandov, slávny herec.

archív ahaonline.cz

“V priebehu nakrúcania bola neuveriteľná sranda, ale film to bol pre nás vtedy strašný,“ priznal Krampol, ktorý podľa neho nebol jediným, kto na tento kúsok vo svojej filmografii nie je pyšný. “Keď sme sa potom stretli s Petrom Nárožným alebo režisérom Hynkom Bočanom, zhodli sme sa, že dodnes sa hanbíme, ale už skôr v srande,“ dodáva herec.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie