Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vo Vietname cenzori vystrihli všetok sex z 50 odtieňov sivej: Diváci filmu nerozumeli
Zdielať na

Vo Vietname cenzori vystrihli všetok sex z 50 odtieňov sivej: Diváci filmu nerozumeli

Zdroj: You Tube

Vietnamskí fanúšikovia príbehu Päťdesiat odtieňov sivej si veru neprišli na svoje! Kiná opúšťali šokovaní a sklamaní. Cenzori z filmu, ktorý sa krúti okolo milostného príbehu, vystrihli všetky sexuálne scény!

Vietnamské kiná premietajú snímku Päťdesiat odtieňov sivej bez sexuálnych scén! Vietnamskí cenzori povolili uvedenie filmu v krajine až po tom, čo z neho vystrihli všetok sex. Milostný príbeh tak skrátili o približne dvadsať minút.

"Film mal silnú reklamu, takže sme boli nadšení a zvedaví," povedala pre britský The Independent filmová fanúšička Xuan Thao. "Chceli sme vedieť, o čom je všetok ten rozruch. Film bol určený pre osoby staršie ako 16 rokov, ale nevyžadoval si žiadne vekové obmedzenie. Mohlo ho vidieť aj päťročné dieťa. Dokonca trailer mal viac sexu. Mali to už radšej zakázať všetko," povedala Thao.

"Mali nám oznámiť, že ho prestrihali. Nikto nerozumel, čo sa vo filme deje, najmä keď ste nemali potuchy o BDSM praktikách alebo ste nečítali knihu," uviedla zasa Bien Thuy Nguyen.

W magazine/Sam Taylor-Johnson

Podľa fanúšikov chcela vietnamská vláda povolením titulu v krajine ukázať, že je liberálnejšia, modernejšia a otvorenejšia. Avšak cenzorský úrad vraj nebol pripravený ustúpiť a výsledok jeho práce spôsobil, že snímka napokon pritiahla do kín len malý počet ľudí.

"Nie sme deti, ktoré treba chrániť pred sexuálnymi scénami. Učitelia nám stále hovoria, že sledovanie takých scén poškodzuje morálku a spôsobuje zlé správanie, ale miesto toho, aby učili, ako riešiť sexuálne problémy, robia veci horšími, keď zakazujú prístup k informáciám," vyjadrila sa Nguyen.

V okolitých krajinách ako Indonézia, Kambodža či Malajzia premietanie filmu cenzori úplne zakázali.

Pre ženu

Najčítanejšie