Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Princ William si užíva Japonsko
Zdielať na

Princ William si užíva Japonsko

Japonský cisársky pár privítal v krajine Princa Williama. Cisár Akihito a jeho manželka Michiko čakali na britského korunného princa, ktorého následne pozvali na návštevu.

Pripojil sa k nim korunný princ Naruhito, ktorý Williama uvítal v paláci Togu. Už pred tým navštívil vojvoda z Camebriddge vojenský cintorín v Jokohame, kde sú pochovaní padlí vojaci z druhej svetovej vojny. Na tom istom mieste bola v roku 1995 aj princova matka - princezná Diana.

Diana ikonou

Americká televízna stanica CNN pripomína, že britská kráľovská rodina je v Japonsku mimoriadne obľúbená. Williamova matka, princezná Diana, tam bola ikonou. Japonsko navštívila trikrát a Japonci sa o ňu živo zajímali. V Tokiu princa tento týždeň okrem iného čaká obed s císárom Akihitom a stretnutie s korunným princom Naruhitom.

V nedeľu sa princ presunie do Číny. Podľa britskej tlače tam bude mať neľahkú diplomatickú úlohu, totiž napraviť vzťahy poškodené vyjadrením svojho otca.

Obchod so zvieratami

V dobe predávania Hongkongu Číne princ Charles čínskych predstaviteľov súkromne označil za "úžasné staré voskové figuríny". William chce v Číne hovoriť tiež o nelegálnom obchodovaní so zvieratami. Čína je považovaná za jeden z najväčších trhov s nelegálne lovenou zverou.

Pozrite si pár záberov z Williamovej cesty:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie