Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zuzana Vačková má strach! Bojí sa rakoviny
Zdielať na
Showbiznis

Zuzana Vačková má strach! Bojí sa rakoviny

Inokedy pobláznená a bezstarostná kočena z Paneláku Zuzana Vačková prežíva naozaj nepríjemné obdobie. Počas niekoľkých dní sa jej extrémne zväčšilo znamienko na koži. Zmocnila sa jej hrôza a strach z rakoviny.

Na Zuzke bolo vidieť strach, znamienko jej na koži vyrástlo veľmi rýchlo. "Také dva týždne to trvalo, ani nie. Celkom také veľké znamienko mi narástlo, nikdy som ho tam nemala," opisuje herečka.

Najlepšie obdobie

Nepozvaného hosťa lekárka skontrolovala, našťastie nič vážne. "Volá sa to fibrom, je to mäkké väzivo, ktoré vyrastá keď sa dráždi, môže rásť viac a viac," opisuje dermatovenerológička Mária Brozmanová.

Výrastok treba najprv umŕtviť lokálnym anestetikom, aby to tak nebolelo. Jesenné a zimné mesiace sú ideálne na odstraňovanie znamienok, s ich kontrolou však nečakajte.

Rakovina kože

"Určite je lepšie byť hysterický,lebo teraz v súčasnosti človek nevie. Je toho veľmi veľa," dodáva doktorka. "Mám jedného známeho, ktorému práve kvôli znamienku, ktoré mu vybrali a neposlali na histológiu,  bola diagnostikovaná rakovina kože," vysvetľuje Zuzana.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie