Polojasno
22°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Menzel o druhom dieťati svojej ženy Olgy: Bol som pri pôrode a vybral meno
Zdielať na

Menzel o druhom dieťati svojej ženy Olgy: Bol som pri pôrode a vybral meno

Zdroj: archív blesk.cz

Druhýkrát mamičkou sa stala Olga Menzelová (36). Aj sa nad tým, kto je otcom bábätka, vznášajú otázniky, radosť z narodenia dcéry Evy Marie má Jiří Menzel (76) veľkú. A bol aj pri pôrode.

Menzelová svoje druhé tehotenstvo dokázala tajiť vlastne až do pôrodu. “Som rád, že to dieťa je, a som rád, že sa nám to podarilo utajiť,“ zveril sa exkluzíve Blesku Menzel s tým, že pri pôrode v Thomayerovej nemocnici osobne ´asistoval´.

“Boli to veľmi zvláštne pocity, ale už som to absolvoval dvakrát. Spoločne sme potom s Olgou vybrali meno Eva Maria,“ prezradil režisér, ktorý sa k dievčatku hrdo hlási. Ale či bol aj pri počatí a je jej skutočným biologickým otcom, to vedia len samotní manželia.

archív blesk.cz

V priebehu nakrúcania snímku Hra o jablko (1978) bola pre zapovedaného mládenca Menzela najväčším zážitkom prítomnosť pri dvoch pôrodoch. “Pamätám si rozochvenie, ktoré sa ma ako cynika zmocnilo, keď som videl zázrak príchodu človeka na svet. O to viac, keď pri druhom pôrode, ktorý bol cisárskym rezom, som musel sám, akoby dieťa vytiahnuť a odovzdať sestričke,“ povedal režisér.

Krstné meno Eva vzniklo z hebrejského slova chawwá s významom živá. Vychádza z koreňa odvodeného slovesa chájá, ktoré sa prekladá ako žiť. Eva je teda podľa svojho významu živá, životom obdarená...

Súvisiace články

Najčítanejšie