Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Karel Gott musel utiecť z domu: Jeho zlato bolo v ohrození
Zdielať na

Karel Gott musel utiecť z domu: Jeho zlato bolo v ohrození

Zdroj: koláž ahaonline.cz, archív Karla Gotta

Existuje veľmi málo fotografií, na ktorých je Karel Gott zachytený vo vnútri alebo na záhrade bungalovu v pražských Strašniciach, kde kvôli problémom a hlasivkami len krátko žil v 70. rokoch. Jednu takú snímku teraz objavil Majstrov sekretár Jan Adam (50).

“Túto fotku som nepoznal. Niektorí Gottovi fanúšikovia ju ale hneď spoznali. Je z roku 1972,“ povedal denníku Aha! Adam. Karel stojí na záhrade v hnedej semišovej bunde a v ruke drží metlu. Na fotografii, pravdepodobne z niektorého nemeckého časopisu, sú vidieť ešte dve menšie snímky. Na jednej vtedy tridsaťtriročný spevák stojí za barom, na druhej sa holí v kúpeľni.

Dom projektoval slávny architekt Jiří Siegel (†85), svokor herca Pavla Soukupa (66). Siegela, ktorý bol autorom slávnej športovej haly Folimanka, oslovil Gott v roku 1969. “Chcel som, aby vyprojektoval dvojgeneračný dom. Pojal ho ako americkú vilu s dreveným stropom v obývačke a s výhľadom cez bazén do údolia. Technologicky bol dom na najvyššej možnej úrovni doby,“ zaspomínal pre Aha! Gott.

ahaonline.cz, archív Karla Gotta

Dom predal ministrovi

Karel a jeho rodičia sa do Strašníc nasťahovali v roku 1971. Dlho ale v bungalove nevydržali. O tri roky Karel dom predal vtedajšiemu ministrovi stavebníctva Karlu Polákovi a o odsťahoval sa na Bertramku, kde žije dodnes. “Boli tam naozaj veľmi vlhké pivnice, čo mi robilo zle na hlasivky, a necítili sme sa tam veľmi dobre,“ objasnil Gott.

Súvisiace články

Najčítanejšie