Zatiahnuté
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Básnik Kamil Peteraj (69): Silvester je masová somarina!
Zdielať na
Showbiznis

Básnik Kamil Peteraj (69): Silvester je masová somarina!

Zdroj: Isifa

Slovenský básnik a textár Kamil Peteraj považuje Silvester za masovú somarinu a málokedy vydrží hore do polnoci, ako je zvykom. Nový rok víta zvyčajne rannou prechádzkou prázdnymi ulicami mesta.

Slovenský básnik a textár Kamil Peteraj Silvester neslávi. „Neviem, prečo si všetci myslia, že by práve na Silvestra mali chytiť nejakú dobrú náladu, však nech ju majú po celý rok. Nerozumiem, že všetci chodia takí zeuforizovaní, netreba podliehať tejto masovej somarine,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA.

Rodený Bratislavčan podľa vlastných slov málokedy vydrží na Silvestra do polnoci.

„Ja týmto masovým oslavám neholdujem, radšej chodím prvého januára o siedmej ráno do parku, do lesa alebo aj do mesta, idem sa prejsť. Robím to už tridsať rokov,“ prezradil známy textár. „To je úžasné, tí poslední zavýjajúci opilci, čo sa ozývajú a babičky šuchtajúce sa do kostola, to je pohľad! Takisto v parku je krásne. Nebehajú tam psy, je tam ticho,“ poznamenal Peteraj.

 Kamil Peteraj

Isifa

Keď bol mladší, Silvestre však oslavoval. „Mali sme taký spolok, volalo sa to Spolok priateľov južnej jazernej kultúry, bolo to v Čunove a ja som bol jeho predsedom. Chodili sme na také miesto medzi kríkmi, kam vedelo trafiť len pár ľudí. Boli to ľudia, s ktorými sme sa stretávali na prechádzkach a nejako sme sa časom zblížili,“ priblížil 69-ročný básnik.

„Vždy na Silvestra o druhej, tretej ráno zasadal spolok. Dohodli sme sa, niektorí doniesli slaninu, iní niečo na pitie a pekne sa opekalo. Vracali sme sa domov v hlbokej tme. Bolo to veľmi milé. A tí, čo nevedeli trafiť k ohňu, dostali indíciu: choďte za stĺpikom dymu, ktorý budete vidieť spoza kríkov,“ zaspomínal si.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie