Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Takto vzniká hit. Textár Peteraj (68) prezradil najtajnejšie tajomstvá
Zdielať na
Hudba

Takto vzniká hit. Textár Peteraj (68) prezradil najtajnejšie tajomstvá

Ako sa rodí taký hit? Samozrejme, že v hlave hudobníka. Občas je to náhoda, inokedy zázrak. Kamil Peteraj však vie ako na to.

"Hit je niečo, čo sa nedá zastaviť. To je prvá poučka a druhá? je to sformulovanie niečoho, čo visí vo vzduchu. Ale kto vie, čo visí vo vzduchu," definuje hit básnik a textár Kamil Peteraj. Tento pán to vie istotne. Kamil Peteraj je to totiž básnik, textár a otec nespočetného množstva hitov, ktoré sa stali nadčasovými.  

"Tie pesničky sa v tej dobe ani nejavili ako hity, oni nejako tou dobou dozreli," myslí si. Ako teda možno vytvoriť dobrý hit? To jest taký, ktorý vám rezonuje v ušiach, taký ktorého text si vybavíte okamžite keď začujete prvé tóny melódie, taký ktorý si dáte zahrať na vlastnej svadbe počas tanca so svojou láskou. Ako na to?

"To ja neviem, hity sa nedajú naprogramovať. Keby sa dali, tak by to vyrábal hocikto. Pokúša sa o to možnože v tejto chvíli niekoľko miliónov ľudí, ktorí sedia za počítačom, ani nevedia hrať a pokúšajú sa vyrábať hity a nič z toho nie je," dodáva básnik.

TopStar Magazín v televízii JOJ. Každý pracovný deň o 16:25!

Zdroj: topstar.sk/Petra Poláčiková

Zdielať na

Najčítanejšie