Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Libuše Šafránková (61): O premrzlom nakrúcaní Popolušky
Zdielať na

Libuše Šafránková (61): O premrzlom nakrúcaní Popolušky

Zdroj: archív ahaonline.cz

Kultovná vianočná rozprávka Tři oříšky pro Popelku sa nakrúcala striedavo v Čechách a v Nemecku. Nie vždy bola príprava jednoduchá a nezriedka sa stávalo, že herci skončili osamotení kdesi v horách, kde im bola medzi pauzami poriadne zima. Podobné situácie vyriešili svojráznym spôsobom...

Rozprávka sa nakrúcala v zime, a aj keď Vianoce bývajú vo väčšine kútov republiky na blate, Popoluška sviatočnú atmosféru vždy zaručí. Na rozdiel od divákov, si ale herci sneh a mráz príliš neužili. “Aby sme mali aspoň raz za deň v žalúdku niečo teplé, tak za nami chodili vojaci v obrnenom transportéri, pretože žiadna iná technika by sa tam nedostala, vozili nám horúci čaj,“ spomína Šafránková v knihe Tři oříšky pro Popelku na nakrúcanie v horách.

Lenže ani pitie horúceho čaju nebola taká pohoda, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. “Nalievali nám ho do takých kelímkov, ktoré mali voskovaný film. Tým teplom sa vnútrajšok kelímku celý rozpustil, a keď človek sa takto ochuteného čaju napil, celý sa zavoskoval a ďalší chod sa neriešil,“ rozpráva filmová Popoluška.

archív ahaonline.cz

Súvisiace články

Najčítanejšie