Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Televízia JOJ v novom rozlíšení! Vidno bude nielen dokonalosť, ale i nedostatky
Zdielať na

Televízia JOJ v novom rozlíšení! Vidno bude nielen dokonalosť, ale i nedostatky

Detaily a ostrosť - HD vysielanie dorazilo aj do spravodajstva. Moderátori sa už poctivo pripravujú. Treba totiž zakryť každý nedostatok, no aj tak ho v novom rozlíšení bude vidno.

Od januára budú moderátori spravodajstva ešte bližšie k divákom. Môže za to nové HD rozlíšenie. To ich nielenže priblíži, ale v skutočnosti odhalí aj každý nedostatok tej či onej známej tváre.

Upútavky na nové vysielanie absolvovali obe dvojice Veľkých Novín. Sú teda pripravení na naozajstnú ostrosť?

"My si zvykáme, ale či sú ľudia pripravení?," smeje sa Ľuboš Sarnovský. "Môže sa stať, že nás nespoznajú," dodáva s úsmevom Lucia Barmošová.

Zohraté dvojice

Lucia s Ľubošom sú zohratý tím. Veď už nejaký ten piatok sa svojim divákom z obrazoviek i prihovárajú. Jeden druhému veria a vedia, že sa na seba môžu spoľahnúť.

"Keby naozaj bol nejaký vážny problém, Ľuboš by mi to povedal. Ale máme okolo seba aj tím ľudí, ktorí sledujú, ako vyzeráme a či je všetko v poriadku," vysvetľuje Lucia.

"Tá zohratosť je aj o tom, že poznáme svoje tempo reči, to, ako dýchame, čítame, či sme v pohode alebo nepohode. Vieme sa trošku vyhecovať, ak je to potrebné, alebo naopak, upokojiť," dodal Ľuboš.

Podobne to funguje aj v druhej dvojici. Ján Mečiar a Adriana Kmotríková berú HD rozlíšenie ako veľmi pozitívny krok vpred.

"Teším sa, že prejdeme na nový formát a budeme krajší," vraví Adriana. "ja mám rád full HD rozlíšenie, celkom rád by som privítal aj to vyššie 5K, ktoré prichádza, no som zvedavý, ako to bude vyzerať," dodáva kolega Ján Mečiar, ktorý svoj prehľad v technických vychytávkach nezaprie.

Najčítanejšie