Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Lucie Bílá (48): Jej matka dostala druhú mŕtvicu, váži len 40 kg
Zdielať na

Lucie Bílá (48): Jej matka dostala druhú mŕtvicu, váži len 40 kg

Zdroj: archív blesk.cz

Zdravotný stav mamy Slávice Lucie Bílej Hany Zaňákovej (74) sa bohužiaľ horší. Pred pár dňami opäť dostala mŕtvicu. V priebehu desiatich mesiacov už druhú. Zároveň sa stráca pred očami. Váži iba 40 kg. Výživu dostáva nosom.

Lekári Hany Zaňákovej vôbec nie sú optimistickí. Druhá ťažká mozgová príhoda v priebehu niekoľkých mesiacov neznačí nič dobré. I tentokrát prišla mŕtvica v noci bez akéhokoľvek varovania. Matka Lucie Bílej je však pri vedomí. -

Zaňáková je natoľko zoslabnutá, že musí dostávať umelú výživu. “Je vyživovaná nasogastrickou sondou, teda nosom, z ktorého trčí tri centimetre dlhá trubička, do ktorej sa injekčnou striekačkou zavádza potrava priamo do žalúdka,“ prezradil denníku Aha! nemenovaný zdroj.

Brat Lucie Bílej Karel sa nechal dokonca počuť, že smrť jeho matky sa blíži. Všetci sú v obavách, že sa Zaňáková nedožije tohtoročných Vianoc. “Nie je to dobré, matka už má len štyridsať kilov,“ zveril sa človek zo speváčkinho okolia.

archív blesk.cz

Prvýkrát mŕtvica uderila tohto roku vo februári, keď išlo o vážnu mozgovú príhodu s nebezpečným poškodením mozgu. Po čase si ju Bílá odviezla domov, kde matku učila znova prehĺtať, hovoriť a vnímať.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie