Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Hackeri útočia! Mali vyzradiť telefónne čísla Brada Pitta či Julie Roberts
Zdielať na
Showbiznis

Hackeri útočia! Mali vyzradiť telefónne čísla Brada Pitta či Julie Roberts

Hackeri spájaní so severokórejssým komunistickým režimom vyzradili telefónne čísla hollywoodskych hviezd Brada Pitta, Julie Roberts a Toma Hanksa. Zverejnili tiež podrobnosti o alternatívnych menách, ktoré mnohí slávni herci používa, keď cestuje inkognito.

Zmienená hackerská skupina označujúca sa ako Guardians of Peace (Strážcovia mieru) sa posledné dva týždne pri svojich útokoch sústreďuje na filmové štúdio Sony Pictures Entertainment.

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) v utorok oznámil, že zatiaľ nie je k dispozícii dôkaz, ktorý by Pchjongjang s bezprecedentným hackerským útokom na hollywoodske štúdio Sony spájal.

"V tejto chvíli nič neukazuje smerom k KĽDR," vyhlásil Joe Demarest, ktorý má v FBI na zodpovednosť kybernetickú bezpečnosť.

Dodal, že vyšetrovatelia nemajú k dispozícii žiaden dôkaz, ktorý by potvrdzoval zapojenie severokórejskej vlády.

Filmová spoločnosť Sony je producentom komédie The Interview (Rozhovor), ktorá hovorí o atentáte na vodcu KĽDR Kim Čong-una. Snímok má mať premiéru v amerických kinách 25. decembra.

Pchjongjang autorom filmu už v lete hrozil "tvrdou a nemilosrdnou odvetou" a štúdio z hackerských útokov podozrieva práve Severnú Kóreu.

Nefunkčná firma

Počítačovým pirátom sa podarilo na niekoľko dní ochromiť systém firmy Sony a tiež z neho ukradnúť päť doposiaľ nedistribuovaných filmov, ktoré umiestnili na pirátske servery. Stiahnuť sa dajú voľne.

Pri najnovšom útoku sa prezradili tiež alternatívne mená Daniela Craiga, Natalie Portman a Tobeyho Maguirea, ktoré títo herci používajú napríklad pri registrácii v hoteloch, keď si neprajú byť prezradení.

Hackeri tiež v pondelňajšom odkaze varovali spoločnosť Sony, aby neuvádzala do kín "teroristický film, ktorý môže porušiť mier v regióne a rozpútať vojnu". "Vy, Sony ani FBI, nás nenájdete!," dodali hackeri.

Pozrite si reportáž o tom, ako išli hackeri po celebritách:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie