Zatiahnuté
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Jedinečné foto Petra Hapku (†70) s deťmi: Mal ich celkom sedem
Zdielať na

Jedinečné foto Petra Hapku (†70) s deťmi: Mal ich celkom sedem

Zdroj: Juraj Jakubisko

Nebyť režiséra Juraja Jakubiska, táto unikátna fotografia by najskôr vôbec nevznikla. Zvolať všetkých sedem detí geniálneho skladateľa Petra Hapku, ktorý v utorok zomrel, bolo dosť náročné. Fotografia vznikla pred dvoma rokmi.

Vďaka Jurajovi Jakubiskovi sa niektoré z Hapkových siedmych detí videli len tretíkrát v živote a vo chvíli, kedy sa hromadne so svojim otcom poskladali pred objektív fotoaparátu. Hapka má celkom štyroch synov Mikuláša (23), Haštala (17), Kašpara (13) a Ferdinanda, a tri dcéry, Markétu (36), Petru (32) a Kamilu (30).

“Na svojich prvých potomkov som nemal pre kariéru čas a trpezlivosť. Naviac, muži nemajú materský pud,“ priznal po rokoch skladateľ. Ich matky mu ich zverovali hlavne na Vianoce, inak sa s deťmi veľa nevídal, píše blesk.cz.

Sedem detí s piatimi ženami

Preto je Jakubiskovi vďačný za jeho nápad. “Spoločnú fotografiu so všetkými deťmi máme len jednu,“ prezradil Hapka, o ktorého sa v posledných mesiacoch života, kedy trpel Alzheimerovou chorobou, starala druhá najstaršia dcéra Petra.

Hapka bol v živote dvakrát ženatý, svojich sedem detí však splodil s piatimi ženami. Synov Haštala a Kašpara má so svojou bývalou ženou Olgou Michálkovou.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie