Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Božský Leonardo dnes oslavuje 40. narodeniny!
Zdielať na
Showbiznis

Božský Leonardo dnes oslavuje 40. narodeniny!

Zdroj: Isifa

Herecký talent, ktorý sa rodí raz za desaťročie, lámač ženských sŕdc, milovník krásnych žien, miláčik Hollywoodu. To všetko je herec Leonardo DiCaprio. Na mieste zostávajú dve otázky: Kedy sa usadí? A kedy konečne dostane Oscara?

Leonardo DiCaprio dnes oslavuje 40-rokov a za sebou má takú bohatú a úspešnú filmovú kariéru, ktorú by iní nestihli vybudovať ani za dva životy.

Leo sa vášnivo vrhá z jedného filmu do druhého a v každej snímke nás vždy a znova presviedča, že oprávnene patrí na hereckú špičku.

Len filmoví odborníci z Akadémie, ktorá udeľuje Oscarov, si to akosi odmietajú všimnúť. Vždy keď sa zdá, že už má Leonardo zlatú sošku vo vrecku, niekto iný mu ju uchmatne spred nosa.

Božský Leo

Isifa

Jack Dawson nemal na Titaniku zomrieť!

Leonardo si vyslúžil chválu kritiky už na začiatku svojej hereckej kariéry za výkony v snímkach Zo života chlapca (1993), Čo žerie Gilberta Grapea (1993), Basketbalistov denník (1995) či Rómeo a Júlia (1996).

Celosvetovo sa však preslávil ako dobrodruch Jack Dawson vo filme Titanik (1997), kde prežil krátku, no osudovú lásku s Rose (Kate Winslet). Nejedna žena by ochotne pózovala na obraz Jackovi, ktorý skazu najslávnejšej lode sveta neprežil.

Fanúšikovia dodnes nevedia režisérovi Jamesovi Cameronovi odpustiť, že Jacka Dawsona poslal ku dnu. Vyplavené dvere, na ktorých sa zachránila Rose, by vraj udržali aj jej lásku.

Leonardo DiCaprio začal hrať v mladom veku

Isifa

Samé nominácie, nijaký Oscar

Modrooký rodák z Los Angeles má na konte päť oscarových nominácií, pričom jednu z nich si vyslúžil tento rok výkonom vo svojom zatiaľ poslednom filme Vlk z Wall Street.

Tiež ho desaťkrát nominovali na prestížny Zlatý glóbus a cennú sošku si dvakrát odniesol domov. Prvý Zlatý glóbus získal vďaka snímke Letec (2004), druhý za výkon vo filme Vlk z Wall Street (2013).

Legendárny Titanic

Isifa

Jednu modelku strieda druhá

Tak, ako zo strieborného plátna vieme, že Leonardo obľubuje dramatické postavy, z titulných stránok novín zasa poznáme jeho ideálny typ ženy. Leo sa uspokojí len s dokonalosťou, preto po svojom boku už vystriedal nespočetné množstvo dlhonohých modeliek.

Svoju osudovú lásku však ešte nenašiel, no rodinu si založiť chce. "Myslím si, že každý, teda, nie každý, no ja si to myslím, viete, nakoniec, keď je na to správny čas, celkom určite, áno. Videl som niekoľko zaujímavých manželstiev a niekoľko nezaujímavých," uviedol v rozhovore pre CBS Sunday Morning.

Viac fotografií tu: Leonardo Di Caprio oslavuje 40-tku: Zo sladkého chlapca bradatý starý mládenec

Najväčšmi bol medializovaný Leov vzťah s topmodelkou Gisele Bundchen

Súvisiace články

Najčítanejšie