Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Potvrdené! Robin Williams (†63) spáchal samovraždu
Zdielať na

Potvrdené! Robin Williams (†63) spáchal samovraždu

Zdroj: SITA

Americké úrady oficiálne potvrdili, že oscarový herec Robin Williams spáchal v auguste samovraždu. Pitva nenašla v jeho tele stopy alkoholu ani zakázaných návykových látok.

Súdny lekár podľa šerifa označil Williamsovu smrť za samovraždu zadusením následkom obesenia. Herca našli 11. augusta vo svojom dome v Tiburone pri San Francsiscu s opaskom okolo krku priviazanom ku dverám jeho spálne. Polícia vtedy dospela k záveru, že išlo o samovraždu.

Williamsova manželka neskôr uviedla, že herec sa vyrovnával s počiatočným štádiom Parkinsonovej choroby a bojoval aj s úzkosťami a depresiami. Williamsa v júli prijala klinika pre osoby liečiace sa zo závislosti a terpiu podstupoval rovnako kvôli depresiám.

VIAC ČÍTAJTE TU: Manželka Robina Williamsa (†63) šokuje: Trpel Parkinsonom!

Jeho priatelia ale popierali, že by mal väčšie problémy s alkoholom alebo s drogami, ako o tom špekulovali niektoré médiá.

Oscar za úlohu psychiatra

Obľúbený komik získal v roku 1997 Oscara za rolu psychiatra v psychologickej dráme Dobrý Will Hunting. Prvú nomináciu na Oscara dostal v roku 1987 za rolu vo filme Dobré ráno, Vietnam.

Ďalšiu nomináciu mu priniesla o dva roky neskôr dramatická úloha vo filme Spoločnosť mŕtvych básnikov a v roku 1991 úloha bezdomovca vo filme Kráľ rybár. Nezabudnuteľný bol v populárnej komédii Mrs. Doubtfire - Otec v sukni (1993) a slávu si získal aj v obľúbených televíznych seriáloch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie