Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
J.K.Rowling (49) vydala krátky príbeh o Dolores Umbridgeovej
Zdielať na
Showbiznis

J.K.Rowling (49) vydala krátky príbeh o Dolores Umbridgeovej

Zdroj: Isifa

Spisovateľka J. K. Rowling čerpala pri tvorbe charakteru čarodejnice z príbehov o Harrym Potterovi z vlastných zážitkov. Podobná zlá profesorka učila i ju!

Britská spisovateľka J. K. Rowling prezradila, že zákernú čarodejnicu Dolores Umbridgeovú z kníh o Harrym Potterovi vytvorila podľa skutočnej osoby. 

Úspešná spisovateľka to napísala na svojej stránke www.pottermore.com, kde včera zverejnila krátky príbeh o jednej z najzápornejších postáv celej čarodejníckej série.

Priaznivcom Harryho Pottera je Dolores Umbridgeová dôverne známa. Prvý raz sa objavila v knihe Harry Potter a Fénixov rád (2003) ako profesorka obrany proti čiernej mágii a prvá námestníčka ministra.

Dolores Umbridge

Isifa

J.K.Rowling prezradila, že Umbridgeová je inšpirovaná učiteľkou, ktorú nemala v láske. Učila ju pred mnohými rokmi a rovnako ako spomínaná literárna postava milovala rôzne dekorácie. Jej meno však neprezradila.

"Dolores je jedna z postáv, ku ktorým cítim čistý odpor. Jej túžba ovládať, trestať a spôsobovať bolesť, a to všetko v mene zákona, je  rovnako trestuhodná ako zlo, ktoré konal lord Voldemort," vyjadrila sa úspešná spisovateľka.

J. K. Rowling

Isifa

J. K. Rowling je jednou z najúspešnejších spisovateliek súčasnosti. Slobodnú matku žijúcu zo sociálnej podpory preslávila séria kníh o čarodejníkovi Harrym Potterovi.

Sedem kníh zo sveta mágie sa stalo najlepšie sa predávajúcou knižnou sériou v literárnej histórii, na celom svete sa predalo viac než 450 miliónov výtlačkov.

Viac o Dolores Umbridgeovej sa dozviete tu: Harry Potter opäť ožíva: J. K. Rowling napísala nový príbeh!

Harry Potter

Isifa

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie