Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dodo Šimončič (71) zbiera jednu cenu za druhou
Zdielať na

Dodo Šimončič (71) zbiera jednu cenu za druhou

Prácu reportérov vidíte každodenne na televíznych obrazovkách. Desiatky ľudí pritom stoja za kamerami a nie je ich vidieť. Jeden z kameramanov televízi JOJ dostal za svoju prácu významné ocenenie. Gratulujeme!

Šedá eminencia filmov ale aj hlavný šéf kameramanov TV JOJ nepočúva potlesk často. Väčšinou ho zožne režisér. "Ja som natočil 70 celovečerných filmov, teraz nech robia už mladí. Ja sa budem iba pozerať," povedal Šimončič.

Prínos v oblasti filmového plátna

Cena Predsedu národnej rady za rozvoj kultúry a humanitného umenia sa udeľovala už po siedmykrát. Dodo ju dostal za výnimočný prínos v oblasti filmového plátna.

Rozprávku Perinbaba pozná hádam každý, aj tam stál za kamerou Dodo Šimončič. Divácke oko potešil aj vo filmoch Galoše šťastia alebo Soľ nad zlato či Petrolejové lampy. Do zlatého fondu slovenskej kinematografie sa zapísal filmom - Slávnosť v botanickej záhrade. Dodovi právom patrí aj titul kameraman storočia.

Kameraman TV JOJ

Kto by si myslel, že Dodo bude vo veku 71 rokov už iba oddychovať a zbierať ceny, je na omyle. "Robím hlavného kameramana v TV JOJ. Je tu super kolektív," priznáva.

Popritom Dodo vyučuje aj Vysokej škole múzických umení. Najlepšie sa však stále cíti za svojou milovanou kamerou.

Súvisiace články

Najčítanejšie