Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Režisér Aronofsky (45): Za film Noe dostal cenu od ochrancov zvierat
Zdielať na
Showbiznis

Režisér Aronofsky (45): Za film Noe dostal cenu od ochrancov zvierat

Zdroj: Isifa

Darren Aronofsky zobrazil v biblickom príbehu Noe (2014) celú ríšu zvierat. Vo veľkofilme nechýbali divoké šelmy, slony či vtáky. Ako je možné, že ho ocenili práve ochrancovia zvierat?

Organizácia The Humane Society of the United States udelí režisérovi Darrenovi Aronofskému cenu za to, že pri nakrúcaní veľkofilmu Noe (2014) nepracoval so živými zvieratami.

Organizácia bojujúca za práva zvierat vyhlásila, že cenu Humane Filmmaker si Aronofsky zaslúži za to, že sa vybral finančne náročnou, no morálnejšou cestou. Stovky živočíchov vo sfilmovanom biblickom príbehu boli vytvorené počítačovou technikou, čím sa predišlo akémukoľvek týraniu zvierat.

"Je pre mňa veľká česť, že môžem prijať cenu Humane Filmmaker. Keď som začal pracovať na snímke Noe, medzi prvými otázkami bola aj tá, ako na plátne zachytíme rozmanitosť zvieracej ríše. Veľmi rýchlo bolo jasné, že pracovať so živými zvieratami by pre ne bolo nebezpečné," uviedol v oficiálnom vyhlásení Aronofsky.

Darren Aronofsky

Isifa

Rodákovi z newyorského Brooklynu prejavia česť 21. novembra počas slávnosti, ktorá sa bude konať v New Yorku.

"Darrenov dômyselný film dokazuje, že zvieratá môžu ostať základným kameňom zábavného priemyslu bez toho, aby sme ohrozovali ich zdravie," vyjadrila sa Michelle Cho z The Humane Society of the United States.

Vo filmovom spracovaní biblického príbehu o Noemovi, ktorého celosvetové tržby dosiahli vyše 359,2 milióna dolárov, si zahrali Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson či Anthony Hopkins.

Americký režisér Darren Aronofsky režíroval aj úspešné snímky ako Requiem za sen (2000), Fontána (2006), Wrestler (2008) alebo oskarovú Čiernu labuť (2010).

Film Noe

Isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie