Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zlatého leva získal film o Mickey Rourkeovi
Zdielať na

Zlatého leva získal film o Mickey Rourkeovi

"The Wrestler" Darrena Aronofskeho si získal srdcia sedemčlennej poroty.

Režisér filmu Darren Aronofsky si spolu s Mickey Rourkeom prišiel prevziať a poďakovať za cenu. The Wrestler bol jedným z 21 súťažných filmov v hlavnej súťaži 11 dní trvajúceho festivalu. Rourke o filme povedal, že to bol "najlepší film, na akom som kedy pracoval" a ani jeden z troch doteraz najlepších, teda "9-1/2 Weeks", "Angel Heart" či "Year of the Dragon" sa mu nevyrovná.

Strieborného leva získal ruský režisér Alexei German ml. za film "Paper Soldier", odohrávajúci sa v chladnom Kazachstane. Film sústreďuje svoju pozornosť na sovietsky vesmírny program počas 60. rokov.

Cena za najlepšieho herca bola odovzdaná Talianovi Silviovi Orlandovi za stvárnenie úlohy starostlivého otca, ktorý sa snaží chrániť svoju mentálne chorú dcéru v "II Papa di Giovanna" (Giovanna´s Father).

REUTERS

Cenu za najlepšiu herečku si prevzala Dominique Blanc v L´Autre (The Other One), teda za príbeh ženy, až nebezpečne posadnutej mladým ex-priateľom.

Film "Teza" etiópskeho režiséra Haile Gerima získal hneď dve ocenenia - za najlepší scenár a tiež špeciálne ocenenie poroty. Príbeh je kronikou etiópskeho intelektuála, opúšťajúceho krajinu v čase marxistického "červeného teroru" v 80. rokoch, zlomyseľne je však napadnutý práve v Nemecku rasistickou mládežou.

Napokon za najlepšiu vychádzajúcu hviezdu bola vyhlásená Jennifer Lawrence za svoju úlohu v "Burning Plain", kde zažiarila po boku oscarových hviezd Kim Basinger a Charlize Theron vo filme mexického režiséra Guillerma Arriaga.

Najčítanejšie