Rýchlo, zdravo a efektívne. Takto varí kuchár Kocák (38)
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
O najlepších šéfkuchároch sveta koluje predstava, že všetci sú tuční, usmievaví a dobre naladení. Nie je to tak! Väčšinou sú vraj nervózni, permanentne nahnevaní a vôbec nebývajú tuční. Dôkazom je aj 15 minútový kuchár, Gabo Kocák.
"Je to tak, že v tých najväčších kuchyniach často ani nestíhaš jesť, alebo stále ochutnávaš a potom prídeš večer domov a uvedomíš si, že si vlastne nič nezjedol," opisuje kuchár.
Zdravá strava
No a práve takáto nepravidelná a nevyvážená strava sa často odrazí na postavách tých, ktorí pracujú v reštauračných kuchyniach. Odtiaľ teda pochádza povera o tučných šéfkuchároch.
Aj Gabo Kocák je šéfkuchár a rozhodne nie je tučný. "Schudol som teraz, snažím sa stravovať zdravo, snažím sa nejesť bielu múku, žiadne sacharidy, veľa ovocia a zeleniny," vysvetľuje Kocák.
Jedlo je vesmír
A to je rada pre všetkých, ktorí bojujú s nadváhou. Nemusíte hladovať, aby ste schudli, stačí iba upraviť príjem potravy a vyberať si len to, čo vám naozaj prospieva. "Jedlo je neskutočný vesmír, záleží iba na tebe, ako sa vyhráš," dodáva Kocák.
A Gabo sa rád hrá! Aj vo svojej vlastnej kuchyni. "Neviem, ja nedokážem definovať, moja kuchyňa - ja robím všetko to, čo si myslím, že je dobré a mám rád Wau efekt - prekvapiť ich niečím novým, čo je nezvyčajné," prezrádza.
On sa totiž vo vymýšľaní nových, chutných a hlavne rýchlych receptov našiel. "Gastronómia je nemerateľná veličina, a trafiť do chuti na 70-80 percent je úspech. My sme messagisti - odovzdať niečo zo seba. Hlavne ja a poznám aj veľa ďalších, ktorí takto pracujú," dodáva Kocák.